Illustratie van:

Fiat F100 - Fiat F100 - Aftakas

Hallo
De aftakas van mijn F100 draait door ook als deze uitgeschakeld is (bij veel weerstand stopt de aftakas wel). Bij het aankoppelen van werktuigen moet de trekker uit en werktuigen die redelijk licht draaien gaan meedraaien. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn en hoe het verholpen kan worden?
Alvast dank!

Deel dit topic

Reacties

jouwstra
Heb je de aftakas rem ingeschakeld, dat is de knop die onder de 4wd schakelaar zit
DANOONTJE POWERR
@jouwstra
Hij moet zonder rem ook stoppen anders kun je een machine met weerstand niet aankoppelen.
@Fiat100 Je zult de kabel af moeten stellen die de aftakas ontkoppelt.
jouwstra
@DANOONTJE POWERR de aftakas wil altjd draaien bij een winner serie,
Had een deutz opraapwagen die de rotor en pick up inschakelde als deze op ðe grond kwam. In transportstand draaide de aftakas rustig rond
jouwstra
@DANOONTJE POWERR oh ja de aftakas stopt niet deze draait altijd. Dus de rem moet ingeschakeld worden of de trekker afzetten
DANOONTJE POWERR
@jouwstra Wat een k#tsysteem. 😉
jouwstra
@DANOONTJE POWERR ja was wel eens lastig met aankoppelen. Maar je leert er mee leven. Zo heeft elke trekker wel zijn merkwaardig heden 😄
ares697
@jouwstra aftakastoerental ook niet vergeten in neutraal te zetten 😃
ares697
Onze draait voor zover ik weet ook rustig mee. Ook als de keuzehendel in neutraal staat.
DANOONTJE POWERR
@ares697
Ook als er een werktuig aangesloten is?
ares697
@DANOONTJE POWERR we hebben bijna geen aftakas aangedreven werktuigen, heeft wel een keer een kopeg achter gezeten, zal het navragen.
ronald73
Ik denk dat er bij deze trekkers heel wat gebruikers zijn die wel eens vergeten de aftakasrem uit te schakelen als zij de aftakas inschakelen.
ares697
@ronald73 lijkt me slordig, er brand een lampje op het dashboard, vlak bij de schakelaars.
jouwstra
@ronald73 dat maakt niets uit of je de rem aan hebt
ronald73
@jouwstra Bij ingeschakelde aftakas gaat de rem dus los, ondanks dat het lampje op het dashbord brandt?
jouwstra
@ronald73 precies. Heb geen verschil gemerkt in al die jaren.
ronald73
@jouwstra Nee, ik merk ook geen verschil, maar de trekker is volgens mij wel zo sterk dat hij hem zonder zuchtje van moeite door de rem trekt mocht die aangetrokken zijn.
jouwstra
@ronald73 de mijne verkocht met 9600 uur op de teller in al die tijd geen problemen mee gehad. Als ik het me goed herinner, word de rem automatisch gelost bij het inschakelen van de aftakas.
fiatgroep
De meeste mensen zetten hem niet op de rem omdat er dan constant een lampje op het dashbord brand.
ik heb dat bij een winner een keer verandert als de rem uitgeschakeld was dat dan het lampje ging branden.
ares697
@fiatgroep is dat niet schadelijk, altijd op de rem?
Fiat100
Bedankt voor de reacties! De aftakas rem heb ik geprobeerd, lampje op het dashboard gaat branden maar zie bij de aftakas geen verschil, deze blijft draaien. Stopt de aftakas bij jullie wel als je de rem gebruikt? Of werkt deze alleen onder belasting door een machine?
ronald73
@Fiat100
Als er door de machine weinig weerstand is, bijvoorbeeld kunstmeststrooier, wordt de aftakas pas na een minuutje oid afgeremd. Als er geen machine is aangesloten blijft de aftakas rustigjes doordraaien. Dan moet ik meestal de keuzehendel voor aftakastoerental in 0 zetten of soms de trekker even stil zetten om de aftakas aan te kunnen sluiten.
jouwstra
Dan is er een probleem met de rem, als jij de schakelaar doet staat de stomp gelijk stil, kan zijn dat de schijfen in de koppeling/ rem bijna op zijn
fiatfan
Als je de trekker koud start duurt het bij ons wel eens ff voordat de aftakasrem inschakelt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat F100 en hebben de trefwoorden trekker , fiat , aftakas en werktuigen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!