25

Wie heeft er ervaring met een vetspuit op accu?

Hallo,

Zoals de titel al zegt, wie heeft er ervaring met een vetspuit op accu?

Zoek een alternatieve voor de ouderwetse 2 handen vetspuit, mede door dat vetnippels soms zo ver wegverstopt zitten en dat je daardoor een derde hand nog hebt. En daarbij heeft vader last van de spieren in de hand en kan niet zoveel kracht meer zetten om het vet weg te pompen.

Heb op ebay de volgende gevonden,
ebay.de/itm/…

Deze is redelijk betaalbaar, zijn er mensen met ervaring met zoiets? En hoe beviel dit?

Groeten

Deel dit topic

Reacties

Zorg ook voor een goeie koppeling, vaak als de vetnippel verstopt zit wil het nog wel eens gebeuren dat de koppeling erafschiet door de druk
@Koiter Ik bedoel verstopt op de wijze, dat je hem niet zien kunt, laat staan fatsoenlijk bij kunt.
@international533 Aha, verkeerd begrepen
@international533 Berner heeft ook een hele goeie in het assortiment. De hoeveelheid die je wil pompen is zelfs instelbaar.
Ik heb zo iets ook eens geprobeerd niet exact de zelfde hoor. Vind het wel ideaal dat je de slagen kan tellen met dit systeem
Op heel moeilijke plaatsen zou ik een kleine vetspuit met een lange slang aan de machine monteren.
alleen wanneer deze vaak smering nodig heeft, bijv. een rooias
Gewoon proberen!
Heb even bij Kramp op de site gekeken en kwam terecht bij een Lincoln FP1862E, maar daar kost hij het drie dubbele ex de btw (€437,85). Plus dat het een heel groot apparaat is en aan de voorkant behoorlijk uitsteekt.
Deze ziet er een stuk compacter uit en denk dat het een goeie uitkomst is voor je vader.
+1
technischeprodukten.nl/vetnippelklem-mondstuk-klem…
dan zou ik er ook zo'n kop op maken als in de link, dat hebben we op mijn werk ook op de vetspuiten gemaakt. het scheelt je een hand bij het doorsmeren en het knoeit ook minder.
Hallo,

misschien wijkt dit een beetje verder van het onderwerp af.
maar wij hebben een vetspuit op lucht van vidaxl.nl/e/8718475859666/…
werkt perfect alleen de nippel van de oude vetspuit erop zetten en je kunt voorruit.
kunt met een hand bedienen de slang en de bediening zijn soepel, zodat je bijna overal bij kunt komen.

echt een aanrader als je opzoek bent naar een andere vetspuit.
+1
@kees-steyr ook best wel een intressant idee, alleen zo'n vetpot meenemen naar het land op de trekker is best wel intensief en onhandig. Ook hebben wij geen luchtdruk op de trekker.
@international533 oke, ja wij hebben deze in onze werkplaats staan.
@international533 mag ik vragen wat voor langdurig werk je uitvoerd op het land? Waarbij je een paar keer per dag de vetspuit nodig hebt? Misschien is het soort vet ook erg belangrijk die gebruikt word😉
@tone29 Vaak met ploegen smeer ik de kritieke punten half weg de dag wel keer door. Ook als met kieper of silagewagen onderweg zijn en je dan even kwartier wachten, smeren we vaak het spul even door. Dan hoeft dat savonds nadien niet meer. Zo zijn er nog wel meer machines maar het bij voor komt. Dan is zo''n grote emmer verre van ideaal. In de werkplaats is die al wel aanwezig.
@international533 ja inderdaad. Daar ben ik het wel mee eens. Hebben zelf thuis ook zn emmer. Even de compressor erbij en in een mum van tijd heb je de hele machine gehad
+1
@kees-steyr wij hebben er ook al jaren een werkt heel goed er kan alleen wel wat meer in als die
@Ties6210 een waar meteen een ketel onder kan zijn een stuk duurder in prijs, maar met deze inhoud gaat het ook perfect, je hoeft gelukkig niet om de 10 minuten zo'n patroon te vullen net zoals die oude vetspuiten
Ik heb er al jaren 1 van ks tools, bevalt mij heel goed en werkt nog altijd perfect, exacte prijs weet ik niet meer maar zat rond de 200 euro voor de spuit met 1 accu en lader dacht ik
Wij hebben ook een vetspuit op een accu maar ik heb het idee dat als er geen vet meer in kan door verstopping dat de vetspuit gewoon door draait en je dus niet merkt dat er geen vet in gaat.
Een vetspuit met voetbediening zou kunnen als je op de grond kan blijven staan. Of een vetspuit met die je met 1 hand kan bedienen/knijpen.
Lincoln is volgensmij wel het merk daarvoor.
Gebruikt op m'n vorige werk voor koppelingsvet, is ontzettend taai spul.
Maar zo'n ding pompt inderdaad door ook als het vetpatroon leeg is, maar je kunt het wel horen. Ook als het zwaar gaat door een verstopping. Je kunt het ook voelen of de slang op druk staat.
Ik zou gaan voor een : Speedy Grease System vetspuit. ze zijn erg makkelijk. de kop gaat vast om de vetnippel zitten en zo kun je gewoon pompen met een hand. de vetpatronen kun je er ook makkelijk in draaien, dus niks geen geknoei zoals wat je bij de oude had.
Kroon heeft vetspuiten die je met 1hand kan bedienen
Waarom de oplossing niet gebruiken met de "doorsmeerunit" van 18kg, kan je op drie wijzen gebruiken, tot 750 bar als er eens een nippel vast zit 0.3gr per slag of voor assen met kleine speling, gewoon als vetpomp 1.1gr per slag of voor grote debieten te verpompen, met de voet de hendel intrappen en spul staat op druk, selectie aan pistool: voor een 18kg toestel een 250€
+1
Macnaught, één van de beste vetspuiten.
Met electrische geen ervaring, ik gebruik meestal de éénhand vetspuit.
Werk echt ideaal als de nippel makkelijk vet pakt, maar zodra je wat meer moet persen geeft ie het best makkelijk op, dan ben je met een handspuit of een op lucht beter af.
En met een elektrische zul je ook sneller door je vetpatronen heen gaan dan met een handspuit ondat je vrij makelijk er wat meer inpompt met een elektrische.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden accu , pompen en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN