International 744 - schuim hydraulische olie door ontluchting naar buiten, soms

Hallo
Onze 744 gooit af en toe de hydraulische olie door de ontluchting naar buiten. Dit dpet hij soms en het frappante is vaak in de winter als nul of onder nul. Dit doet de trekker al jaren en ook de dealer heeft geen antwoord.
Trekker heeft 1 enkelwerkend ventil, hydraulische besturing en een drukloos mannetje in de aftapplug. Bovenstaande geeft bende maar is maar een paar keer per jaar.

Deel dit topic

argenterio

Reacties

Corne S
Zuigt waarschijnlijk hier of daar valse lucht aan. Begin maar eens met het vervangen van de keerring van de pomp / schoonmaken zuigfilter.
casepowers
Hydraulielolie ooit al eens vervangen? en de onluchting ook keer schoonmaken. waarschijnlijk is de keering bij de pomp lek. en swinters is de olie dikker en dan moet die meer moeite doen om de olie aan t zuigen en te verpersen. en als die dan de olie moet aanzuigen kan die ook lucht zuigen als de kering lek is. is de hydrauliekpomp verder goed? geeft die nog genoeg bar? ik heb die van mij toen vervangen. nieuwe pomp viel me de prijs hard van mee dus heb er een nieuwe op gezet. toen was het over en kun je weer heel wat jaren vooruit.
argenterio
@casepowers bedankt voor antwoord. ik heb aleen licht hydrauliek werk en geen vergelijk, ja mijn D4005 doet er niet aan onder.
Maar hoe duur is een pomp ongeveer?
IHC forever
Bekend probleem(pje) bij oude inters. Wij hebben dit ook gehad bij zowel onze 844s als de 745xl.
Wordt bijna zeker veroorzaakt door keerring in de pompaandrijving en/of versleten pomp.
Zeker bij koud weer is het moelijker voor de pomp om olie aan te zuigen en dus meer kans op luchtlekkage via de keerring. Advies; zeker als de trekker verder nog goed is, gooi er een nieuwe pomp op, dan ben van alle ellende verlost en heb je weer max. opbrengst qua druk en opbrengst.
Uiteraard ook olie en filters vervangen
Piet1960
Eigenaardig dat bovenstaande reacties de oplossing waarschijnlijk al aangeven, en de dealer er zogenaamd geen antwoord op heeft.
IHC forever
@Piet1960 Beste Piet1960. Wat wij al niet meegemaakt hebben met dealers die het niet wisten of beter wisten, ja daar kan ik een boek over schrijven. Allereerst ik heb de wijsheid ook niet in pacht, verre van dat zelfs en als ik het niet weet dan weet ik het niet. Maar met een hoop aantoonbare onzin de klant afbluffen, ja dat gaat bij mij niet lukken. Goede dealers/monteurs niet te na gesproken (gelukkig de meesten) maar er zijn ook nog veel knoeiers/betweters.
maikwolsink
@Piet1960 zal wel komen omdat de laptop geen storing aan geeft bij dat oudere spul.😂
argenterio
Bedankt voor de snelle reacties, wat kost een pomp ongeveer? en is deze gemakkelijk zelf te vervangen?

(klik om te vergroten)

744
RPCounty
Ik heb ooit met een 423 gehad dat de zuigzeef in het hefdeksel dicht zat. Zit in de aansluiting waar je wartel van de zuigleiding op komt. Gaf exact deze storing. Schuim kwam boven uit de ontluchting.
Corne S
Heb je stuurbekrachtiging of niet? Anders heb je namelijk een ''duo'' pomp en die kost nog al wat meer. En inderdaad zuigfilter schoonmaken. Dat is nog het rotste werk, gezien die onder tegen hydrauliekventielen zit bij het hefblok. Dit waar de zuigleiding tegen het hefblok zit.

Enkele pomp 167 euro ex, dubbele 345 euro ex (Kramp)
+1
ValtraStisch
Ik zou eerst mijn zuigfilter schoonmaken en nieuwe olie met een lage viscositeit 10w30, of liever nog een hydraulische olie "32"of "46" erop doen.
De diverse leveranciers hebben hun eigen benaming hiervoor.
Zorg ervoor dat al de voertuigen in je wagenpark dezelfde olie hebben.
Dus geen twee merken of twee verschillende typen olie.
Dit geeft meer problemen dan menig een denkt.
argenterio
Hoe krijg ik het zugfilter uit het hefdeksel ik heb de -dop- inbus17 aan de zijkant er uitgedraaid en dacht dat het filter er daar uit zou komen maar dat ging niet... dus hoe dan...? Moet mischien de zuigleiding los en hoe gaat die los.... kan niet onder het ventielenblok langs rondje draaien denk ik????

(klik om te vergroten)

744 vanaf achter olie loopt uit zuigzijde

(klik om te vergroten)

744 hefdeksel met onderin links zuigzijde

(klik om te vergroten)

744 bijna niet te zien onderin zuigfilter maar nu er nog uit....?
+1
sassinga
@argenterio Wij hebben dit vroeger met de onze ook gehad, zat toen universele olie in.
We hebben de olie vervangen en IH Hytran erin gedaan. Dit is een hydraulische olie. Het probleem met schuim was toe wel over.
argenterio
Hoe het verder gaat met deze vraag is bij de volgende vraag te lezen......
Maar ik heb veel los gehad en uiteindelijk door tijdsgebrek het zuigfilter er niet uit gehad wel met lucht door gespoten. Er een nieuw papier persfilter op gezet en schuimt tot dusver nog niet weer. Maar volgens geleerden zal er nieuwe keringen in de olie pomp moeten. Want daar komt er waarschijnlijk lucht in het systeem geperst.
Vraag hoe kan ik pomp er af en keringen vervangen, zelf eenvoudig, kosten?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 744 en hebben de trefwoorden olie , winter , trekker , 744 , ontluchting en hydraulische geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!