Illustratie van:

New Holland TS - Aftakas slipt, wat kan dit zijn?

Hallo allemaal,
onze New Holland TS100 heeft sinds een tijdje last van, wanneer je de aftakas gebruikt, dat deze heel traag of zelfs niet op gang komt. Dit gebeurt enkel onder belasting. Zo lukt het soms niet eens om de pomp op de giertank (Veenhuis 5800liter tank) aan te drijven. Dan blijft hij draaien met heel weinig toeren.
Weet iemand wat dit kan zijn en hoe het op te lossen is?
Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

hobbyboer
Staat hij goed in de versnelling?
RobinL13
@hobbyboer Ja, dat wel. 1000 of 540 maakt ook vrij weinig uit.
hobbyboer
@RobinL13 Ok, was zomaar iets wat bij mij opkwam.
Ook omdat je niks meldt over andere werktuigen die meer aftakasvermogen vragen, als er iets met de koppeling is zou je daar al eerder problemen mee gehad hebben vermoed ik.
RobinL13
@hobbyboer Hetzelfde gebeurde met machines als een hooipers, rooimachine of frees. Alleen stopt de aftakas er dan helemaal mee.
MulderDeutz1
Als de versnellingshendel in de cabine goed staat, betekend niet dat deze altijd goed afgesteld staat tov de versnellingsbak.
RobinL13
@MulderDeutz1 En hoe zou dit eventueel te zien en te verhelpen zijn?
MulderDeutz1
@RobinL13 De hendel zit bij onze trekker met een push and pull kabel aan de hendel in de versnellingsbak, deze is te verstellen. Dus met de hand in de goede versnellingzetten op de achterbrug en dan de kabel, in de goede stand, aansluiten
timotje112
@MulderDeutz1 lijkt mij niet het probleem is gwn starre vertanding als ie der niet hellemaal in zou staan dan zou je dat ook horen.
wessel8830
Pakket versleten of afdichting dr uit?
timotje112
@wessel8830 zoiets verwacht ik eerder. misschien druk te laag die op het pakket zit of stuurschuif die blijft hangen of versleten is
newholland6640
Pakket versleten. Heeft onze ts ook last van. Kost wel een paar centen om te repareren
newholland6640
Wacht eens! als hij het helemaal niet meer doet is je dynamo kapot! Je moet een w signaal krijgen van de dynamo. Kijk eens naar het aantal volts op je dashboard? dat moet rond de 14 zitten of misschien iets lager.

Pakt hij alleen langzaam op dan is wel je pakket naar zn grootje.
nhmonteur
Als je aftakas het idd helemaal biet meer doet dan kan het aan je dynamo. Zekering, relais of schakelaar liggen.
Als je aftakas wel draaid maar geen vermogen levert (slipt) dan kan je lage druk te laag zijn,( maar dan zou je trekker zelf ook slecht moeten rijden.
Ga er maar vanuit dat er wat met de koppeling aan de hand is. Afdichtingen van zuiger kapot of de zuiger gebarsten.

Pakket kan je eruit halen door de complete hefdeksel te demonteren. Daarna as er uit halen via achter kant. Dan kun je het pakket eruit halen.
Let bij het terug plaatsen goed op dat de aanvoer leiding goed op zijn plek zit.
rosendaal
Brand het lampje van de bediening wel gewoon dan. we hebben ook een keer gehad toen bleek de relais kapot te zijn van de aftakas. ene keer deed die wel andere keer deed die niet. en anders heb je de koppeling eruit liggen
RobinL13
Bedankt allemaal!
Ik denk inderdaad dat het de koppeling zal zijn.
Voornamelijk omdat de aftakas wel werkt maar niet op vol vermogen.
+1
jmos
Wat was uiteindelijk het probleem?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TS en hebben de trefwoorden giertank , new holland , aftakas , pomp , belasting en toeren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0