John Deere 6410 - Waar kan ik mijn toplampjes op aansluiten

Hallo ik wil graag 5 toplampjes op mijn 6410 zetten alleen wie weet hoe dat op een goede en veilihe manier kan?
art-korevaar

Reacties

Pieter99
Gewoon een schakelaartje binnenkant zetten. Ik heb op de onze een trekschakelaartje gezet op het plastiekje van de binnenverlichting. Massa kan je gemakkelijk nemen aan de cabine en stroom heb ik van de batterij gehaald. Kan misschien ook van de radio ma dat weet ik niet zeker. Een klein zekeringetje is wel zeker aan te raden (kost ook praktisch niets)
+1
Nick421
Gewoon op je stadslichten of kenteken verlichting aansluiten.

Dan gaan ze automatisch mee aan als je de lampen aanzet, en hoef je ook niet te kutten met schakelaars/zekeringen.
art-korevaar
@Nick421 zei onze dealer ook ja
+1
johndeerefiat
Niet doen. Zonde van zoon mooie originele John Deere 6410
art-korevaar
@johndeerefiat is een zeldzame want staat nog maar net 5000 uur op
Pieter99
Heb er ook 5 opstaan, vind ik wel mooi ogen.

(klik om te vergroten)

+1
Case puma 165
@Pieter99 Ziet er goed uit!
+2
old man jose
@Pieter99


Wel jammer dat er geen gordijntjes in zitten, echt jammer.
art-korevaar
@old man jose die verpesten alleen maar je zicht....
old man jose
@art-korevaar
Die moeten in de tractor niet om je kop man.
+23
JD3010
@old man jose Bij jou om de kop en dan goed strak trekken.
old man jose
@JD3010

Wat een infantiele reactie, voor een "" volwassen"" kerel.
+18
JD3010
@old man jose Ik pas me aan aan de omgeving.
old man jose
@JD3010

Oftewel je huilt met die andere wolven in het bos, je hebt hier wel een punt dat moet ik je na geven.
+3
mbvaltra
@old man jose

Wie begint daarmee?
Wanneer u reageert daalt juist het niveau.
old man jose
@mbvaltra

Wat is hierop uw antwoord???
+3
SJB533
Quote Reactie van @old man jose:
Oftewel je huilt met die andere wolven in het bos

Er is maar 1 wolf in het bos: jij...

Pas je niveau aan, aan dat van een volwassen man. Scheelt een hoop negatieve reacties en gezeik. En anders moet ik misschien toch maar eens overwegen, of ik eens gebruik ga maken van 1 bepaalde knop, die ik heb...
old man jose
@SJB533
Verbeter de wereld en begin bij je zelf, ipv napraten boy want dat doe je op een zeer infantiele manier.
Patrick 2020
@old man jose Eerst FarmPhoto verzieken en nu hier je heil zoeken? 😂
old man jose
@Patrick 2020
Kun JIJ me misschien duidelijk maken op welke manier ik FarmPhoto heb verziekt, Of ben je nu bezig met een ziekelijk haatcampagne?
Als ik al iets verkeerd gedaan zou hebben op die site hadden de admins zeker zo correct geweest om dit zelf aan mij te melden en dit zeker niet overgelaten aan een Lid van TF die nog van toeten of blazen weet.
Maar ben even een kerel en licht me bij wat ik op FP verkeerd heb gedaan en ga niet hier de wijsneus lopen uithangen en TF om te toveren tot een grote kolere zooi daar hebben ze al andere personen voor.
SJB533
Quote Reactie van @old man jose:
Als ik al iets verkeerd gedaan zou hebben op die site hadden de admins zeker zo correct geweest om dit zelf aan mij te melden

Admins op FP? 🤔
+1
old man jose
@SJB533 FarmPhoto voor de onwetende.
SJB533
@old man jose
Dat weet ik.. Maar FP en admins? 🤔 Is wel vreselijk lang om gevraagd, en de plannen lagen er, maar ik heb t niet meegemaakt, dat dat ten uitvoer is gebracht.
JD 6110
Zelf je lampjes kopen en monteren en de stroom laten aansluiten door de dealer. Als er wat is kun je altijd terrug gaan. Wil je het strak en voor elkaar niet zelf gaan kloten als je er geen verstand van hebt. Ik heb het ook laten doen dus.

tractorfan.nl/picture/957418/…
art-korevaar
@JD 6110 hoeveel kosste dat?
MaxxuM4ever
@JD 6110 monteur kost makkelijk 50 euro/uur dus reken maar uit. Maar ik zou nooit garantie geven op onderdelen die niet bij mij gekocht zijn als ik monteur was. Een goede vriend of kennis is goedkoper denk ik.
Ik weet nie of je perse toplampjes wil?ik heb zelfs ledjes in de dakrand laten zeten 2kleine schroefjes en klaar oja en 2draadjes😂😉maar ik heb ze in de dakrand en niet er boven wou geen gaten in het dak😉
GerbertXL
Ik ben in het verleden aardig wat aan het klooien geweest in een poging tot kerstboom, ik vind het nu niks meer dus toen ik een trekker kocht met een bonk lampjes en luchthoorns erop heb ik juist weer werk gehad om alles er af te krijgen en de boel netjes dicht te plamuren...
Maargoed, ieder z'n ding en het is een leuk een leerzaam proces om alles er op te krijgen, vooral om draden weg te werken en het netjes te doen, dus hierbij mij ervaringen.
Het makkelijkst is de draden door het rechter luchtkanaal achterop de hoeken van de cabine te leiden, dan haal je het cabinefilter weg en kun je óf de rechterconsole in óf de balk onder de achterruit. Aan de binnenkant van die balk kun je de bekleding weghalen en dan een gaatje naar beneden maken recht boven de aanhangerstekker en 'm daar op aansluiten. Als je de lampjes zelf wilt aanzetten ga je via de rechterconsole en kun je 'm aansluiten op de stroom van de driepolige stekker. Als je heel handig bent kun je 'm ook aansluiten bij de zekeringen maar dat valt niet mee.
De aanhangerstekker is het makkelijkst omdat je veel ruimte hebt. De stadslichten voor zijn gruwelijk krap van binnen.
Wat JD 6110 zegt is wel waar maar als je er plezier in hebt, doe het zelf. Zoals ik al zei, je leert er veel van. Iemand anders zei al, gewoon een zekering extra ertussen proppen en er kan weinig fout gaan.
art-korevaar
@GerbertXL misschien een domme vraag maar hoe kan ik van de draden van 5 toplampjes 1 draad maken?
JD 6110
@art-korevaar

Je hebt 5 keer een plus kabel en 5 min kabels. Alle 5 plus bij elkaar en min bij elkaar. Dus 1 draad om de 5 gewikkelde draden en daar vast solderen en krimpkous er omheen om water dicht te krijgen. Als nu 1 toplampje uitgaat blijven er nog 4 branden. Of plan B de plus kabel er aan en de min aan de andere kant weer aan de volgende plus. En die min van dat lampje weer aan de volgende plus. Etc. Als nu 1 toplampje kapot gaat is alles uit.
GerbertXL
@JD 6110 In serie moet het voltage gedeeld worden en hou je 2,4 volt per lampje over, zelfs met LED gaat dat niet goedkomen.
JD 6110
@GerbertXL ohja, dan gingen ze minder fel branden he? ik heb ze wel parralel trouwens
GerbertXL
@art-korevaar Dat kan op heel veel manieren. Ik zou beginnen met een kroonsteentje, makkelijk, goedkoop en herbruikbaar. Probleem is dat ze de draadjes wat slordig bij elkaar knijpen. Om dat te ondervangen doe je, nadat je de draadjes mooi bij elkaar gedraaid hebt, er een adereindhulsje omheen. Daarna prop je ze in de het kroonsteentje en draai je ze aan. Het stelt allemaal niet heel veel voor maar het vergt wat oefening om de handigheidjes onder de knie te krijgen. Zoek eens op youtube op dingen als kroonsteen aansluiten, adereindhulzen gebruiken, dat soort dingen.
Iets simpels om mee te beginnen:

De speciale tangen die worden gebruikt zijn wel gruwelijk duur dus als je goedkoop wilt beginnen ontwijk dat dan.
SJB533
Quote Reactie van @GerbertXL:
De speciale tangen die worden gebruikt zijn wel gruwelijk duur dus als je goedkoop wilt beginnen ontwijk dat dan.

gerritse.nl/~images/products/…
Deze bedoel je?
Is dat niet een standaard aanwezig gereedschap,

Van nood kun je ook een waterpomptang pakken. 😉
GerbertXL
@SJB533 Zoals met zoveel van die multifunctiedingen "jack of all trades, master of none". Ik heb heel veel geklooit en toen wist ik geeneens dat er tangen voor waren. Met zo'n ding en ook een puntbektang ofzo is het gewoon een drama, je trekt de draad er zo weer uit en je kunt de isolatie ook beschadigen. Met een goede tang zit het altijd goed vast en heb je er geen omkijken meer naar.
Maar en goede krimptang kost minstens 30 euro en niet echt nodig voor wat @art-korevaar wil. En als je een leuke collectie kabelschoentjes aanlegt ben je ook zo 150 euro verder. En dan heb ik het nog niet over een speciale tang voor kale kabelschoentjes en wat al niet meer.
+1
Patrick 2020
@SJB533 Ik heb zelf zo'n tang aangeschaft, veel fijner dan die dunne dingen. Nadeel is dat je er niet mee strippen kunt, maar dat vind ik met die andere tangen ook niet zo'n succes.

Zoiets heb je tegenwoordig voor ongeveer 20 euro. Zo'n platte tang heb ik hier nog wel ergens liggen voor de liefhebber 😛

(klik om te vergroten)

Kabelschoentang
+1
MaxxuM4ever
Jemig wat een lange tenen hier weer, als je de humor van de reactie van @old man jose niet kunt inzien dan is een account op traptrekker.nl misschien een aanrader. Toplampjes, gordijntjes, Michelin poppen, luchthoorns vallen mijns inziens in dezelfde tuning catogorie en waar iedere vakantie weer vele topics over worden aangemaakt.
Om over de reacties van de moderator in deze disscussie maar te zwijgen.
+1
old man jose
@MaxxuM4ever

Dat bedoel ik, en ik kreeg een BARBIE. Zielig hoor.
Fordje4600
Met een klimgordel
art-korevaar
@Fordje4600 wat is dat precies
Fordje4600
@art-korevaar zoon ding om je buik en tussen de benen waar je mee kunt klimmen
art-korevaar
@Fordje4600 ooh zoon ding ja haha
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6410 en hebben de trefwoorden john deere , toplampjes , john , deere en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!