Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - Knipperlicht, breedte licht werkt niet meer

Hallo,

ik heb gister middag een stekkerdoos gemonteerd voor de verlichting van aanhangwagens, nu wilde ik het vanmiddag testen en toen kwam ik er achter dat ik 2 draadjes verkeerd had aan gesloten.... deze verwisselt te hebben bij de stekkerdoos deed mijn linker knipperlicht en mijn rechter breedte lamp het niet meer..... ik alles na kijken maar kwam er niet echt achter... zou mijn relais misschien kapot zijn? want als ik het knipperlicht voor rechts aan doe dan doet die het wel en hoor ik het relais ook tikken maar bij links niet......

alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

ford3000case745
Zekeringen gecontroleerd?
John Deere 8345r
@ford3000case745 @Wimsumar hallo, ik heb maar 1 zekering en de rest van de verlichting brand wel..... bedankt voor het meedenken! 😃
Wimsumar
Beste John Deere 8345:

Quote Reactie van @John Deere 8345r:
heb maar 1 zekering

Dat is vreemd. Alleen een "dikke" zekering bij het contactslot? Dat was volgens mij bij de ouder serie 135 met kromme vooras.
Overigens denk ik dat de genoemde verlichting het niet doet door defecte bedrading en/of slecht contact van lampjes in de fitting
John Deere 8345r
@Wimsumar juist alleen mijne heeft een rechte vooras.... Maar ik vind het toch vreemd alles heeft gewerkt totdat ik de stekkerdoos goed had aangesloten toen werkte 1 knipperlicht en 1 breedtelamp ineens niet meer, fittingen heb ik gecontroleerd en die waren volgens mij goed. Ik zal van de week de bedrading nog wel een keer nalopen.
Wimsumar
Beste John Deere 8345R:

Quote Reactie van @John Deere 8345r:
nalopen

Kijk ook eens via het geopende accudeksel van de motorkap onder het dashboard. Volgens mij ontdek je dan het (jouw onbekende) zekeringdoosje met de 6 zekeringen (waarvan er 2 kapot zullen zijn).
John Deere 8345r
@Wimsumar dat is dus het gekke die zekeringen heb ik niet.... waarschijnlijk hebben ze de vooras gewisseld maar waarom ik heb geen idee......
Wimsumar
Beste John Deere 8435R: In onderstaande link het bedradingsschema. Als het goed is zit er een zekeringdoosje met 6 zekeringen op deze M.F.-135. Controleer deze op "aangebrandheid" en/of ze goed verbinding maken tussen de klemmetjes.

annatefka.nl/mf_instr_boek/100_serie/…
Bauwz
Ik denk dat het een massa gebrek is.
Als je alle stekkertjes natrekt op breuk of corrosie heb je het probleem te pakken.
Had laatst ook zo een probleem.
Onder de spatborden of bij de treeplanken zitten stekkertjes,die kan je opschuren of eenvoudig vernieuwen.
Er kan ook een breuk zijn in de kabels.
Je kan proberen om aan de kabel te trekken of bewegen en dan brand het lampje wel en dan kan je stelselmatig het probleem opspeuren.

Succes.
John Deere 8345r
@Bauwz ik zal eens kijken bedankt voor de tip! 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , kapot , links , massey , testen , verlichting en lamp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0