Ombouwen naar led lamp h3

Tegenwoordig vindt je op internet ook al led h3 lampen. nu vraag ik mij af hoe het zit met de lichtopbrengst van deze dingen. heeft er iemand ervaring met zulke led h3 lampen in bv een werklamp?

Deel dit topic

Reacties

deutz dx 470
Zijn dat die voor in de zwaailamp, de werklamp of de voorlampen? Ken het verschil niet uit mn hoofd maar wij hebbe er in de voorlampen zitten en in de zwaailampen 😉
Fendt926Driver
@deutz dx 470 na jou heb ik ook H4 lampen gekocht. Maar het lijkt dat kleinlicht stadslicht is en grootlicht grootlicht.
misschien had ik H3 moeten bestellen.
Stekkertjes zaten ook anders
+1
deutz dx 470
@Fendt926Driver ja wij hebben gewoon de led versie van wat erin zat besteld. Heb jij ook de gewone knipperlichten besteld? want als wij voor en achter die led's erin hadden werkte de knipperautomaat niet (te weinig stroom?), nu alleen voor erin zitten en t werkt
mf6290
@deutz dx 470 ik heb de h3 halogeen nu in zwaailampen en werklampen zitten. waar heeft u die led lampen gekocht als ik vragen mag? en hoe zit het met de lichtopbrengst, meer of minder dan gewone halogeen?
deutz dx 470
@mf6290 bij aliexpress zoeken 😉
mf6290
@deutz dx 470 daar staan er veel op, is dat een betrouwbare site
Wilting NH
Bedoel je die led xenon lampen? ik heb in onze trekker bijna overal led in zitten. in de koplampen h4 led xenon en in de breete stralers 9005. je hebt er goed licht van, alleen 1 na deel, ze storen op je radio
mf6290
@Wilting NH is xenon niet iets anders dan led? ik bedoelde eigenlijk led lampen omdat die minder verbruiken en minder warmte produceren dan de klassieke halogeen
Wilting NH
@mf6290 als je die gewoon ledlampes h3 oid neemt, kun je beter je gewone hallogeen lichten houden, die dingen vallen vies tegen. als je dan veel licht wilt hebben moet je die gewone xenon of die led xenon pakken
deutz dx 470
@Wilting NH zijn dit die voor in de werklampen dan? want daar hebben wij geen led in zitten 😉
Wilting NH
@deutz dx 470 licht een beetje aan je werklamp hoeveel ruimte je hebt.
dan zul je deze moeten nemen
aliexpress.com/item/…

deze steken van achter niet uit, alleen hier zit wel een klein kastje bij,

bij werklampen is vaak alleen het punt, dat kabels vaak mooi waterdicht naar binnen zit gewerkt, en deze zul je er helemaal uit moeten halen
fastrac3155
@mf6290 xenon is idd un compleet ander iets (inclusief ander prijskaartje), xenon is un beetje meer in de richting van un felle tl lamp qua werking, daar hoort ook een voorstarter en alles bij, dat is dat blauwe licht wat sommige auto's in de koplampen hebben.

Qua werklampen schakelen wij compleet over naar led, het geeft zoveel licht in verhouding tot wattage, op mn vervaet zit net over de 500 watt aan led lampen op, zelfs de muizen in het gras zie je zo lopen, daar kan mn conculega niet tegen op met zn xenon lampen
Corne S
@fastrac3155

Vervang je dan alleen de lampjes in je werklamp of vervang je de complete lamp?
fastrac3155
@Corne S gewoon de complete lamp, we hebben van die balken en gewone vierkante en ronde, de echte originele led lampen gebruiken het glas van de lamp om te bepalen of het breed of verstralers zijn.

We gebruiken gewoon die goedkope led's van kramp, ze zeggen dat die slechter licht geven dan hella maar ut prijs verschil compenseert dat wel en ik vindt het verschil in lichtopbrengst wel meevallen.

Alleen op de trekkers monteren we ze niet want dat is geen gezicht
GerbertXL
Goede xenon lampen zijn minstens zo goed als led maar, zoals gezegd, een beetje gecompliceerder. Ik heb jaren geleden een setje inbouw xenon gekocht en heb er nog steeds erg veel plezier van. Enige probleem is dat ze de radio gruwelijk verstoren maar dat effe dat ik het gebruik schakel ik wel over op de usb stick. Het is trouwens niet perse blauw, je kunt het in verschillende kleurtemperaturen krijgen van geel tot paars. Ik heb 6000k en dat is net zo wit als led.
Ze moeten ook even opwarmen, net als een spaarlamp zeg maar, het duurt een seconde of 5 voordat ze vol branden.
tone29
Iemand ervaring met de H1 led lamp? in de trekker zit xenon. maar in mn auto heb ik van die aparte koplampen waar groot en klein licht beide H1 zijn.
Wilting NH
@tone29 heeft eigenlijk het zelfde effect dan als je 2 xenon setjes zou kopen
tone29
@Wilting NH is xenon h1 er wel???
tone29
@Wilting NH wil eigenlijk geen xenon... blijkbaar kunnen die oude caddy's daar niet zo goed tegen. zou eigenlijk een H1 ledlampje willen proberen. kon zijn dat iemand daar ervaring mee heeft???
mgoudsblom
Neem aan dat als de nieuwe 'lamp' stoort op ouderwets FM, het over is als je een DAB+ radio inbouwd wat digitaal is? weet iemand dit..?
aad3040
Het probleem met de lampjes voor de richting aanwijzers kun oplossen door er een electronische clingelateur ( hella) op te zetten .
Multi clean
Of 2 losse weer standjes tussen de kabels van je knipperlicht.
Elke kan 1 is het ook op gelost.
Via alli Express zo te krijgen hier voor en kost nog geen 5 euro daar voor een setje.
Wilting NH
Of lampjes kopen die canbus bestendig zijn, (zit al een weerstandje voor)
+1
GerbertXL
Waar waarom zou je led knipperlichtjes nemen? Stadslicht kan ik me nog voorstellen, mooi wit licht maar de knipperlichtjes zullen toch oranje moeten blijven en om het energieverbruik hoef je het ook niet te doen. Je probeert een probleem op te lossen dat er niet is.
fendt308-driver
@GerbertXL feller licht misschien?
Wilting NH
@GerbertXL led flitst aan en uit, lijkt mooier 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ervaring , led , led lamp , ombouwen en lamp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.378