Ford 4000 - Mijn ford 4000 wil niet meer starten , met aantrekken loopt die even en valt dan weer ui

Ik heb de brandstof filters vervangen en na het ontluchten wou die niet meer starten er komt uit de eerste 2 verstuivers wel brandstof en de 3e en klein beetje als we hem proberen aan te trekken valt hij na en paar seconden weer uit wat kan ik hier aan doen ?
jeffrey-knapper

Reacties

Flandern
Ik heb een gelijkaardig probleem gehad. Ik had ook de brandstoffilter vervangen. Bij mij is het opgelost door het filtertje dat onderin in de mazouttank zit te reinigen. Daar waar de leiding uit je tank komt (kraantje om toevoer af te sluiten) kan je het verwijderen en reinigen.
jeffrey-knapper
Dus dat zou betekenen dat hij verstopt zit? Hij krijgt namelijk wel wat brandstof bij de verstuivers
Wimsumar
Beste Jeffrey-Knappers:

Quote Reactie van @jeffrey-knapper:
zou betekenen dat hij verstopt zit?

Als je eventueel de tank van binnen schoon hebt gemaakt dan werkt het ontluchten bij zo'n FORD-4000 (wegens ontbreken van een hulppompje/handpompje) het best bij volle tank.

In onderstaande link, afbeelding 5, toont de plaats van het mogelijke filtertje in de brandstofpomp waar Simon het over heeft:

annatefka.com/perkins/cav-pomp.pdf/
Flandern
Ja dat was bij de mijne ook zo. Hij kreeg ook wat brandstof maar te weinig. De mijne draaide even en toen viel zijn toerental naar beneden en een 10 tal seconden later viel hij stil. Met dat filter te kuisen was het opgelost. Conclusie: filter zat bijna volledig verstopt.
jeffrey-knapper
Oké dankjewel
frammi
Kan zijn dat de in een van de banjobouten waar de brandstofslangen mee vast zitten een zeefje zit dat verstopt is. Sommige merken hebben dit. Dit zeefje kun je met een schroevendraaier uit de banjobout draaien en dan schoonmaken. Succes
jammermaarhelaas
@frammi

Goede tip, maar bij mijn weten heeft Ford dit niet gehad.
Op de kraan in de tank zit een filtergaasje, en als fijn-filter zit aan het inlaatspruitstuk het verwisselbare brandstoffilter element.
+1
simon
Bij een roterende pomp zit er ook nog een klein zeefje bij de toevoer.
Aksbo
Bij mij was het brandstofkraantje verstopt en na schoonmaak brandstoftank e.d., ontluchten en dan weer starten. Deed het ook niet. Ik hoorde van iemand dat je lang moet doorstarten en dit was inderdaad de oplossing.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden ford , starten , vervangen , filters , Ford 4000 , trekken , brandstof en ontluchten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!