Massey Ferguson 35 - Koude start zeer meoizaam, wie helpt mij? Overijssel

Beste kenners, ik heb een MF -35 4 cylinder. Koude start gaat erg moeizaam. gloeispiraal is oke, accu is oke, startmotor oke. Zuiger veren zouden zijn vervangen eerder. Ik kan nu alleen met start pilot starten, daarna als het warm is prima.
Ik denk aan verstuivers of diesel pomp. Locale mechanisatie bedrijf heeft er geen tijd voor.
Wie uit de buurt kan mij een handje op gang helpen?
Graa je hulp advies toch dieselpomp>? hoe ermee om tegaan
huso

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

Reacties

+2
jehan
Trekker weg zetten bij kamer temperatuur
joop-same
Als er geen 4 gloeipitten inzitten, dan deze in de cilinder kop laten maken.
Wimsumar
Beste Joop-Same:

Quote Reactie van @joop-same:
laten maken.

Daar heeft het locale mechanisatiebedrijf geen tijd voor staat in de topicopening.
Vrij vertaald: Met een rekening van vele honderden euro's nieuwe onderdelen, + wellicht een bedrag van 4 cijfers voor de comma aan arbeidsloon wil het locale mechanisatiebedrijf de discussie niet aangaan met Huso dat het resultaat toch nog teleurstellend is gebleken.

Gloeistiften in de cilinderkop laten(!) maken:

vintagetractorengineer.com/2014/12/…

@Huso: Zoals Peter Puma Driver al schreef, verstuivers (laten) testen en compressie (laten) meten. Dan zijn de meest essentiële controlepunten voor een vlotte start al gedaan en (als het tegenvalt) wordt het budget met 4 nieuwe verstuivers al overschreden.
Veel goedkoper (beter):
a] Gebruik 's winters dunnere motorolie.
b] Meng 10% benzine door de diesel.
c] Gebruik 'gewoon' bij iedere koude start Startpilote. (Niet gloeien, en ether in het luchtfilter inspuiten tijdens het starten om de zware "dieselklop" bij vooraf ether inspuiten te voorkomen).
d] De startmotor naar 9-volt ("snelloper") om (laten) bouwen.
SJB533
Quote Reactie van @Wimsumar:
Daar heeft het locale mechanisatiebedrijf geen tijd voor staat in de topicopening.

Daar staat er niet, dat het mechanisatiebedrijf geen tijd heeft voor het monteren van gloeistiften...
Wimsumar
̶B̶e̶s̶t̶e̶ SJB533:

Quote Reactie van @SJB533:
Daar staat er niet

Als de spreekwoordelijke tang dan toch op een varken moet slaan, grijp dan A.U.B. je afgetrokken buurtvrouwteef bij haar bossie.
Puma driver
Hallo Huso
Heb je de compressie al gemeten verstuivers getest
verder vragen bel peter van der vegt 0620774637
huso
@Puma driver Hoi Dank voor je reactie. Die mechanisatie bedrijf zei dat de compressie voldoende is hij denkt aan de dieselpomp maar wil er niet aan beginnen hij noemt 700 eur !!. De vorige eigenaar zei dat de zuiger veren al waren vervangen, ik neem aan dat je dan ook d e verstuivers mee neemt? Zijn die verstuivers makkelijk te de monteren of moet de tank eraf? Ik kan beetje sleutelen echter heb niet veel technische kennis. groeten..
fordson87
Haha dat lijkt mijn oude wel met een andere motor... 😄
probeer eerst de kleppen te stellen en de brandstoftiming dit is vaak een probleem bij deze motoren (zie annatefka.nl/phpBB/viewtopic.php/… ) daarna kun je de verstuivers laten testen (nieuwe zijn prijzig) deze motoren staan wel bekend als slechte starters zeker met het huidige weer! Veel succes!
huso
Dank allen, ik zal inderdaad de verstuivers eens doorlaten meten. Dat van die timing van de brandstofpomp mooie beschrijving kan ik dat ook? en geldt dat ook voor de 4 cylinder pomp? Dat van die gloeipitten een goed idee. Ik heb echter zo'n gloei kamer voor de cylinder die spiraal wordt wel verwarmd. I
joop-same
@huso De verstuivers kosten zo uit hoofd 20 euro per stuk, laat ze testen en met iets hogere druk afstellen, maar als je er geen 4 gloeipitten inzet dan zal hij nooit redelijk snel aanpakken.
Wimsumar
Beste Joop-Same:

Quote Reactie van @joop-same:
met iets hogere druk afstellen

In de topicopening en in een reactie wordt al (dealer)twijfel over de staat van de inspuitpomp uitgesproken.
De verstuivers zouden dan beter op iets lagere druk afgesteld kunnen worden.
D439D
Langer voor laten warmen en met iets minder dan half gas starten
die gloei spiraal moet zo warm worden dat je een "vlam" hoort anders is ie op.
martijn1998
@huso
ga eens met je trekker naar Henk Harmsen in Wesepe, dat is een klein mechanisatiebedrijf die veel met oudere trekkers doet en hij is zeker niet duur.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 en hebben de trefwoorden massey ferguson , mf , ferguson , accu , advies , massey , startmotor , warm , pomp , starten , mechanisatie , diesel , overijssel en vervangen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!