Illustratie van:

John Deere 5720 - Schuim in achterbrug olie

Goedendag allemaal,

Ik had een vraagje over, hoe als je het olie peil achter in de achterbrug af moet lezen.
Op het moment dat onze trekker stil heeft gestaan (Een paar uur) en ik kijk naar het aflees glaasje achter de trekker zit deze mooi tot boven aan toe vol.. maar op het moment dat de trekker een kwartiertje heeft gedraaid zit er allemaal schuim in het kijkbuisje.. voor mijn gevoel zou dat dus betekenen dat hij lucht zuigt? Maar staat ze weer een poosje stil zit het glaasje weer netjes tot boven aan toe vol.

Mijn vraag: Wanneer en hoe moet ik dit glaasje afkijken?

Alvast vriendelijk bedankt. 😄
Groeten JohnDeere5720

Deel dit topic

Reacties

+1
rijkjd
Zoals ik het nu lees dan kijk je het gaasje gewoon goed af,
hoe zit het met hydrauliekfilters? zitten deze er al lang op.
en gooi je altijd een de zelfde olie in jullie trekkers, of dat niet?
als je veel verschillende olien door elkaar gooit wil het ook nog wel eens gaan schuimen.
JohnDeere5720
@rijkjd Filter zit er twee jaar op, wordt dit voorjaar vervangen. Als het goed is maar één soort olie erin zitten. 😄

Bedankt voor het antwoord
+1
3130ls
Is gewoon omdat de olie door de bak gaat.dan lijkt het net melk.Verder niks om je zorgen over te maken.
JohnDeere5720
@3130ls Vandaag tijdens het mest mixen (Volgas) zag ik dat de olie/schuim van boven naar beneden door het glaasje stroomde met een redelijke stroming, dus smering zal er dan ook vast nog wel zijn.
Na het mixen even 10 minuten na later draaien (Afkoelen en het een en ander doen, allemaal stationair) en toen was de olie geen schuim meer maar gewoon olie in het kijkglaasje.
+1
3130ls
@JohnDeere5720 dan zou het goed moeten zijn. Normaal zie je het niet omdat de meeste geen pijlglaasje hebben. Het slaat wel wit uit als er water bij komt. Als het goed is zit er ook loadsensing op dus hij kan in principe ook niet nutteloos druk geven op de ventielen. Ik weet niet of de olie te warm word maar dat lijkt me stug.is je olie koeler wel schoon?
jojodeere
@JohnDeere5720 Het kan ook zijn dat er vloeibare mest in de olie terecht is gekomen als je zegt dat hij aan een mestmixer heeft gestaan. controleer of er geen dichtingen aan de mixer moeten worden vervangen. wij hebben dit met onze 6920 ook gehad dan kwam de olie een beetje geel ook
JohnDeere5720
@jojodeere Gebeurd met een vaste mixer, aangedreven met 2 meter aftakas er tussen dus er kan onmogelijk mest in de achterbrug komen 😛

Maar toch bedankt 😄

Je hoort het wel eens dat dit met een snijmolen van een bemester kan gebeuren, stront door de olie heen
3130ls
Wij hebben precies hetzelfde met een 5820 gehad die een kipper eraan had.
930triplemaaier
@3130ls bedoel je niet te zeggen dat de achterbrug dan te vol zit?
3130ls
@930triplemaaier nee hoor.als hij tegen het bovenste streepje aan zit is hij gewoon goed
+3
jehan
Schuimende olie is nooit goed
JohnDeere5720
@jehan Zo'n gevoel had ik ook al 😅
devonvdkroon
Kan zijn dat er vocht in je achterbrug zit
sassinga
Zit er wel de juiste soort olie in
rijkjd
Pomp maakt verder ook geen rare geluiden?
krijgt deze trekker komend voorjaar een grote of kleine beurt?
JohnDeere5720
@rijkjd Niet opmerkelijke rare geluiden, Krijgt een kleine beurt, Motor olie vervangen en nieuw filter. Plus achterbrug een nieuw filter.
MaxxuM4ever
@JohnDeere5720 Hier in de buurt hadden een aantal 7430 john deeres van een loonwerker dat ook, de monteur heeft toen grotere gaten in de achterbrug gemaakt omdat de olie niet gemakkelijk rond kon stromen, vandaar de schuimvorming. Vooral als je veel olie vraagt voor bijvoorbeeld een machine kan ik me dat voorstellen. zij hebben daarna geen problemen meer gehad. Misschien is dit bij jouw john deere ook het geval?
930triplemaaier
@MaxxuM4ever bedoel je dan dat het dan makkelijker rond kan stromen van de achterbrug naar de versnellingsbak?
MaxxuM4ever
@930triplemaaier ja denk ik, het is al weer een paar jaar geleden, anders zou ik het ff moeten navragen hoe het precies was.
ralphhonda
Niet toevallig een mesttank met turbovuller en/of snijmolen in gebruik?
JohnDeere5720
@ralphhonda Nee, ook als er niks achter zit.. alleen na een eindje reiden of aftakas gebruik.
Dus zou dit er op kunnen wijzen dat de schuim veroorzaakt wordt door de tandwielen die draaien?
930triplemaaier
@JohnDeere5720 Dit is heel goed mogelijk. Wat je kunt doen is het oliepeil halverwege min en max zetten dan kijken of dit helpt. JD staat er wel een beetje om bekend dat ze standaard niet te veel olie kunt onttrekken
argenterio
Schuim in olie, dan hapt de pomp ergens lucht.... is niet goed, lucht bellen knappen en geeft problemen. Uitzoeken waar lucht lek zit. Kan in aanzuigleiding, zuigfilter of afdichtingen van hydro pomp zelf. Ik heb het ook bij mijn 44 serie IH, wordt me aanbevolen hydro pomp revisie. Kosten schijnt mee te vallen.
JohnDeere5720
@argenterio Dat klinkt niet goed nee, Alleen onze trekker doet het alleen tijdens het rijden of aftakas werk, dus zouden het dan niet de tandwielen zijn de ''klotsen'' door de olie heen?
930triplemaaier
@JohnDeere5720 kijk eens of je het probleem ook hebt als het oliepijl op minimum staat. Zo niet dan zijn draaiende tandwielen in de olie het probleem. Jd stond in het verleden wel bekend om zn standaard beperkte olie voorraad en dan werd er wel eens boven nivo afgevuld om toch de kiepers helemaal gekiept te krijgen.

Hangt er af en toe niet een kieper achter de trekker?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5720 en hebben de trefwoorden olie , trekker , john deere , netjes , achterbrug , lucht en achterbrug olie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0