Mc-Cormick D 219 - Wie heeft een voorbeeld voor opbouwen hydrauliek aansluiting

Ik wil op mijn D-219 welke uitgerust is met een hefinrichting met Bosch HY/SEC ventiel een extra hydrauliek aansluiting maken voor een kleine hefmast met enkelwerkende cilinder.
Heeft iemand dit eerder gedaan en een voorbeeld?
Ik heb zelf op dit moment het idee om in de drukleiding naar het hefventiel een 3 weg kraan te zetten waardoor de pomp druk levert aan de hefinrichting of aan een 2e ventiel met overdruk en eigen retour naar oliereservoir.
Kan dit eenvoudiger? Kan ik de extra aansluiting hefcilinder op het Bosch ventiel gebruiken?
Adrievk

Bijlages

(klik om te vergroten)

Bosch HY/SEC 2 B 12 Hefventiel

Reacties

PeterD219
Goedenavond Adrie,
Heb je al op trekkeroverzicht van de D219 gekeken, daar staat ook de handleiding op van de trekker. Ik weet dat een van de hoofdstukken gaat over de hef. Misschien heb je er wat aan. Ik zal je zo even de link sturen.
Succes Peter
PeterD219
Adrie,

Hierbij de link, tractorfan.nl/doc/18/

Groet
Peter
PeterD219
Adrie,

Het werkplaatshandboek staat er ook op...
tractorfan.nl/machine/mccormick/…

Groet,
Peter
AW217
Ik heb een dubbelwerkend ventiel o mijn d217 zitten. Zat er al op bij aankoop.
De aansluitleiding no.3 is hierbij losgehaald van het Bosch-ventiel en doorverbonden naar de ingang van het opgebouwde dubbelwerkend ventiel. De retour vanaf het opgebouwde ventiel weer aangesloten op de ingang van het Bosch-ventiel (waar nummer 3 afkomt)
Let wel op dat een 217 en 219 maar heel weinig olievoorraad hebben! Een enkelwerkende cilinder heeft olie nodig, een dubbelwerkende cilinder geeft een deel olie weer terug.
Adrievk
@AW217 loopt er vanaf het opgebouwde ventiel ook een leiding naar het reservoir als drukloze retour?
AW217
@Adrievk Nee, retour gaat naar de ingang Bosch ventiel en daar kan ie door terugstromen naar reservoir. Opgebouwd ventiel heeft wel een overdruk. Is van een oude steekschop kuilvoersnijder geweest.
Adrievk
Hallo Peter, bedankt voor tips. Deze heb ik inderdaad doorgenomen maar geeft geen info voor mijn vraag. Ik zal nog even moeten zoeken. Gr. Adrie
AW217
ucarecdn.com/e2e15b65-98db-4ec9-87a4-ce6628fd41ff/…

(klik om te vergroten)

Rode leiding los van he Bosch blokje
PeterD219
Ik ben hier trouwens ook wel benieuwd naar, eigenlijk om dezelfde reden. Hoor of lees graag hoe ik een extra aansluiting kan maken voor de hydrauliek.

Groet Peter
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 219 en hebben de trefwoorden kraan , hefinrichting , hydrauliek , opbouwen , druk , pomp , cilinder , moment en bosch geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!