Illustratie van:

John Deere 6420 - John Deere 6420 meer laaten tillen

Hebben een JD6420 die 5.5 ton tilt en aan rotorkopegg met zaai machine gaat dit net wel net niet nu vraag ik mij af of de hef cilinders van een JD6520 passen want dan zou de tractor 6.6 ton tillen dan gaat dat allemaal makkelijk heeft iemand dit gedaan of hier ervaring mee ?

Deel dit topic

Reacties

MASSEY-MOOI
Houd wel rekening dat de achterbrug alles wel hebben kan
Fast Eddy
@MASSEY-MOOI

Het enigste verschil tussen 6420 en 6520 is de motor 4cil ,6cil
mdoornekamp
Vaak kun je wel dikkere hef cilinders monteren. Mits er nog ruimte in de breedte is. Let wel op de goede lengte. 6930 is langer.
+2
Wimsumar
Beste MrDeere: Laat een extra gat in de (onderste) hefarm boren zodat de (verticale) hefstang naar achteren aan de hefarm gemonteerd kan worden.

GerbertXL
Probleem daarbij is alleen dat de hefweg al geen topper is, met een extra gat is het helemaal ruk.
In welk gat heb je de topstang? Probeer eens een gaatje hoger aan de trekker of een gaatje lager aan de kopeg, of wil dat niet?
+1
mdoornekamp
@GerbertXL ik heb niet zoveel problemen met de hef weg. En als je een hydraulische bok hebt, heb je helemaal niet veel hef weg nodig.

Ik vind het sowieso een beetje vreemd dat die trekker dat niet tilt. Moet wel een lompe combi zijn
MRdeere
@mdoornekamp de combi is een Amazone KE 3000 Super en een D9-30 en als je meer dan 200KG zaad in zaaimachine doet laat hij het heel mooi staan probleem is nieuw van dit jaar omdat de rotorkoppegg nieuw is eerst hadden we een rabe die was een aantal honderd kilo's lichter
verwijderd
mdoornekamp
@JD3010 wat voor rol Dan? Dat scheelt veel. En zoals al eerder gezegd; de afstelling van hef en topstang scheelt veel. Sommigen tillen de machine liefst over het cabine dak heen.
930triplemaaier
Nadeel bij jd 6000 6010 6020 6030 serie is de verhoudingsgewijs de korte topstang waardoor je de machine snel voorover komt als je die heft en dit kost veel hefkracht vooral bij machines die een eind achter de trekker uit steken. Je zou de maximum druk van de hydrauliek kunnen controleren en deze op max 220bar af kunnen laten stellen waardoor ie wat makkelijker de machine heft. Ik met een jd6920 gewerkt en die had ook moeite om een zware 5 schaar kverneland vario ploeg voldoende hoog te heffen voor het wentelen en toen we maximum druk wat verhoogd hadden naar 220bar ging het allemaal net
verwijderd
mdoornekamp
@JD3010 rol weegt geen ton. Maar 600 kg kan zomaar. Soms kun je de aanspannen van de kopeg nog korter zetten.

Heeft die zaaimachine schijf kosters? Dat weegt ook.
verwijderd
mdoornekamp
@JD3010 Ja ik vond het ook een beetje vreemd verhaal. Wss hef stangen in voorste gat en topstang onderin. Dan is alles zwaar.
T6020 power
Of gaat de trekker met de neus van de grond want dan zou het aan het frontgewicht liggen.
Als er een rol achter zit is die dan redelijk schoon? Wij hebben een keer schijveneg gehad en daar was de rol van vol gelopen alleen kon je dat niet zien door de zaaibak.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 en hebben de trefwoorden john deere , tractor , hef , ervaring en machine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.026