Illustratie van:

Fella Mestverspreider - Verspreiding bij bepaalde aftakas toerental en rij snelheid

Ik heb een fella mistral M40 meststrooier. Ik zou graag met deze meststrooier mest willen gaan verspreiden.

Nu is mijn vraag wat het strooi patroon is van deze meststrooier bij bepaald toerental en rij snelheid.

Mvg
Rick Baeten

Deel dit topic

Reacties

Welten
Dat moet je gewoon zelf testen. Ligt aan er aan hoe vol je hem doet. Dus de bodemketting niet te snel zetten want dan loopt de wals vast in de mest. Wat voor tractor staat er voor. En hoeveel standen heeft de bodemketting. En het toerental merk je zelf ook. Is nooit maximaal 540 toeren. Ik zelf heb meestal 350 tot 400 toeren. Maar dat is dan ook afhankelijk van de machine
Wimsumar
Beste Rick-Baeten: Het strooipatroon is voor het grootste deel afhankelijk van de consistentie van mest. Het laat zich raden dat mest waar veel lang (onverteerd) strooisel, of veevoerresten (hooi/graskuil) doorheen zit onegaler laat strooien
Trekker in de 2, strooier op een stand van globaal 1/3 van de maximale snelheid bodemketting snelheid, 1500-1800 motorroeren en rijden maar!
Zoals gezegt: ga proberen en stel onderweg bij. Hangt erg van de soort mest af, en hoe vol de kar geladen is...
Ritchie
Kan het wel aanbevelen om de mest eerst een jaar te laten verteren, dat strooit fantastisch!

Verder is het idd. gewoon uitproberen, je rijdt niet gauw te snel is mijn ervaring! 😉

Of de pk's uitmaken weet ik niet. Heb vorig jaar met 65 pk gestrooid en ga et nu met 130 doen, maar ik ga er niet van uit dat dit enige invloed heeft. Ja je moet met beleid rijden natuurlijk, maar dat moet je altijd vind ik.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fella Mestverspreider en hebben de trefwoorden mest , fella , meststrooier , aftakas , toerental en snelheid geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0