Auto remorque achter tractor toegestaan?

Hallo, ik heb een vraag. Heeft er iemand van jullie een idee of je een auto remorque achter een tractor (traag vervoer) mag hangen zonder deze gekeurd is. Heb al van iemand gehoord dat een aanhangwagen onder de 8 ton niet gekeurd hoeft te worden bij traag vervoer. Heeft iemand hier een idee van of dit toegestaan is? Misschien ook belangrijk is voor in belgie. Bedankt alvast.

Deel dit topic

Reacties

marc102
Ik weet niet hoe het in Belgie geregeld is maar als je de aanhanger achter de auto mag hangen(lees voldoet aan de eisen) dan zie ik niet in waarom hij niet achter de tractor mag. Als je heel precies gaat kijken dan zal er een afgeknote driehoek achterop moeten. En het maximum laad vermogen blijft natuurlijk hetzelfde, ik bedoel je mag er niet meer inladen omdat het achter de tractor hangt want daar is het niet op gebouwd.
Loeideutz
@marc102 als je goed kijkt op assen, en ook banden, dan zie je dat, bij een lagere snelheid, de belading vaak wat hoger mag zijn. Heeft natuurlijk te maken met het feit dat bij een lagere snelheid de krachten minder extreem zijn en dus er pas later schade zal op treden.
Bij een autoaanhanger zal overigens de constructie van het chassis vaak de grens zijn.
marc102
@Loeideutz ik bedoelde idd de constructie van de wagen...
Als er een ongeluk gebeurt is het altijd een kwestie van naar wie kunnen we de schuld door schuiven.
+1
Loeideutz
@marc102 En de constructeur zal dan altijd naar de gebruiker wijzen. Hij kan en wil niet aansprakelijk gesteld worden voor gebruik, of beter gezegd, misbruik van zijn creaties.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor en Vervoer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN