Zekering 7 polige stekker

Hallo leden,

Na aankoop van een balenwagen, wil ik hier werklampen op bouwen.
Het idee is om 2 led-werklampen per kant te monteren. Ik zou deze dan graag stroom voeden via de 7 polige stekker van de aanhangwagen. Ik zou ze dan aansluiten op Pin 2, en met een relais schakelen tegelijk met de stadlichten. Er komt dan een schakelaar op de wagen, voor als ik over de weg rijdt. Hoeveel ampere kan deze stekker aan? dan weet ik namelijk welke werklampen, lees hoeveel wattage, ik kan monteren.

Bij voorbaat dank voor het meedenken.

Deel dit topic

Reacties

hoest
Ik heb weinig verstand van elektra maar een 7polige stekker moet makkelijk 2 extra werklampen kunnen hebben naast gewone standaard verlichting. Maar waarom wil je in godsnaam werklampen op een balenwagen hebben?
MulderDeutz1
@hoest Rijden vaak genoeg balen in de avonduurtjes en een beetje ligt op het erf of bij de dammen is dan verrekte handig..
+1
hoest
@MulderDeutz1
met achteruit manoeuvreren zou je er idd wat aan hebben, bij laden/lossen verblinden ze je alleen maar. Aan de andere kant is wel een leuk projectje om zoiets erop te zetten, bevalt het niet kun je ze er altijd weer afhalen
casejxu
10 ampère moet wel lukken. Op een veilige manier. Dat komt neer op 120 watt aan werklicht
+1
MulderDeutz1
@casejxu dus komt dan neer op 4x 27 watt, dank.
+1
thefendtfreak
Je kan best led werkkampen nemen dan, helder wit licht en een zeer laag verbruik. Zal wel wat meer kosten dan halogeen, maar het is veiliger voor je kabels. Als je trekker stationair staat te draaien en je werklampen trekken meer dan je alternator kan bijleveren daalt de spanning en stijgt de stroom. Warme of gesmolten kabels kan dan voorkomen. Zeker bij een oudere trekker.
+1
fastrac3155
@thefendtfreak led hoeft echt niet duur te zijn, die vierkante ledlampen van 15 watt kosten ook ongeveer 15 euro, en doen het prima, hebben er hier minstens 30 in gebruik sinds een aantal jaren, en slechts 2 waarvan er een paar leds sneuvelden op den duur.

Alleen als je die hella's gaat pakken wordt het een dure grap, heb deze af fabriek ook op de pers zitten, en ze geven naar mijn mening nog minder licht ook.
Jasperfendt
Quote Reactie van @fastrac3155:
led hoeft echt niet duur te zijn, die vierkante ledlampen van 15 watt kosten ook ongeveer 15 euro

Voor zulk geld heb je tegenwoordig zelfs 48 watt'ers
casejxu
@Jasperfendt radio ontstoord en alles?? Je zal niet de eerste zijn die de verlichting aan zet en de radio uit
+1
fastrac3155
@casejxu die 15 watts willen wel eens ooit storen, maar zolang je ze nie pal langs de antenne bouwt, heb je er vrij weinig last van, heb op mn vervaet 500 watt aan led zitten, waaronder 1 pal langs de antenne, en heb nergens last van, eerder van de zwaailamp die er langs zit
paulusmahandel
@casejxu tijdens werkzaamheden is het altijd beter om radio uit te doen.
Hoor je de machines beter.
Zo nodig gsm op een Internetstream afstemmen
jammermaarhelaas
@fastrac3155

Wat zijn merk en type van deze 15Watt led werklampen?
fastrac3155
@jammermaarhelaas

Merk en type heb ik geen idee van, het zijn van die duizend in een dozijn lampen die in china door een fabriek worden uitgepoept, we hebben ze ook een tijdje zelf geimporteerd, maar de prijzen van die leds gaan zo hard onderuit, dat het al niet meer interessant is.
google.nl/imgres/…

Dit is de 40 watt versie

google.nl/imgres/…

Dit de 15 watt
jammermaarhelaas
@fastrac3155

Oke, bedankt.
SjoerdHylke
Zou je het eventueel niet kunnen proberen met een 3 polige stekker erbij? En dan de "vrouw" op de trekker schakelen met een schakelaar tussen de stekker en accu? Zo wil ik dat evt gaan doen.
MulderDeutz1
@SjoerdHylke heb ik ook gedacht, maar hebben maar 1 trekker waar nu al een stekker op zit. En dan moet je steeds 2 kabels aansluiten. Als ik dat zou doen zou ik de plus en min van de 3 poligr stekker halen en het geheel met een relais schakelen door de stadslichten. Even een schakelaar op de wagen als je de werklampen op de weg niet wilt gebruiken, of natuurlijk de stekker eruit
SjoerdHylke
@MulderDeutz1 het nadeel dan is dan moet je altijd uit de trekker om de werklichten aan en uit te doen. Dan zet ik er liever een extra stekker in. En zon vrouwelijke 3 polige stekker met een zekeringbakje kost ook maar 3 euro, en is zo aangesloten
boer
Heb het vaker gezien dat ze op de 7de pool 2 werklampen 55 wat hebben gezet en dat het is gesmolten ik zou het met dat biggesnuit stekkertje maken en er een schakelaar bij die stekkers kunnen gerust 15/20 ampere hebben
Ronijn
Heb zelf 2 werklampen op de tank gemaakt en een stekker aangemaakt die ik in de 12volt aansluiting van de sigarettenaansteker stop. 3 polig is dan al in gebruikt. Dat werkt prima, maar je moet idd een extra kabel aansluiten. Voordeel is elke trekker wel zo'n aansluiting heeft.
rommert14
Zou het ook kunnen dat bij verschillende type trekkers het schema van de 7 polige stekker anders is, hier een stroblazer met elektrische bediening gemaakt met een 7 polige stekker op de lichten maar bij de 844xl werkt het allemaal prima en bij de 1056 xl doet niets het, zekeringen al nagekeken.
casejxu
@rommert14 inprincipe is alles het zelfde
Ik heb 4 led werklampen op 1 schakelaar gezet zonder relais ertussen en de schakelaar wordt niet heet of iets dergelijks. Kan dus prima met die ledlampen zonder relais (tenzij je er wel heel veel leds op zet)
Hielke_Deere
Ik heb op de balen wagen 4x 48w led werklampen gemaakt via 2e pool op de stekker en schakelaar op dashboard met relais er tussen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden werklampen , aanhangwagen , stroom , aansluiten , schakelen , stekker en aankoop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0