Case IH CS 110 - Kun je gps op een dergelijke trekker laten maken?

Wij hebben thuis een case cs 110 en ik ben eigenlijk wel benieuwd of je daar gps op kunt laten maken, met stuurautomaat en wat dat dan ongeveer moet kosten
Boertjuhmark

Reacties

6530JD
Ja dat kan zeker prijs rond de 16.000
6530JD
@6530JD dit is een systeem met abonnements kosten op 2cm nauwkeurigheid.
+1
ford3000case745
@6530JD je kunt ook op 8cm, dan kost het niks
6530JD
@ford3000case745 het is net wat je ermee wilt gaan doen wij werken met 2cm nauwkeurigheid dat is bij ons ook nodig
Fordje4600
@6530JD waarom is het nodig zo precies?
6530JD
@Fordje4600 bij ons wel in de groente teelt
Fordje4600
@6530JD oh maar ik vind gps eigenlijk onnodig maar met groente heb ik geen ervaring. Ik denk er anders over: vroeger kon het ook zonder gps maar kan best makkelijk zijn bij groente.😬
jammermaarhelaas
@Fordje4600

Natuurlijk kon het vroeger ook allemaal.

Maar... bijvoorbeeld kunstmest strooien, eerste snede gaat goed, je hebt dan een duidelijk spoor waar je gereden hebt. latere sneden wordt het soms (tenminste bij mij) erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om het vorige spoor te zien, dan zit ik zo een meter, of meer, naast het juiste spoor. Een eenvoudig GPS systeem op gratis signaal biedt hier goede uitkomst.
6530JD
@Fordje4600 met planten geen chauffeur op de trekker kan ik zo mee helpen planten trekker kunnen we op afstand bedienen.
Fordje4600
@6530JD oja daar heb ik niet aan gedacht. 😀
+1
JoramH
De universele set van John Deere kun je op bijna alle trekkermerken gebruiken. Ik heb hem zelf net op laten bouwen op mijn trekker en was inclusief de intstallatie rond de € 5.000,- kwijt. Stuur en kabel waren nieuw, scherm en bol gebruikt.
dirkao
Zoals hierboven gezegd kan dat. je moet wel bedenken met wat voor systeem je gaat werken ivm nauwkeurigheid, kosten van installatie, en of je een abbonement moet betalen
walker1
Ontvanger op dak plaatsen en schermpje in cabine kan altijd natuurlijk. Om een beetje goede precisie te krijgen heb je wel een abonnement nodig.
als je alles er op en aan wilt met stuurautomaat en zo zal het wel het nodige kosten. @Boertjuhmark , wat wil je er allemaal mee gaan doen?
Boertjuhmark
@walker1 maaien, mest rijden, kunstmeststrooien enz maar ben vooral benieuwd wat het kost
+1
walker1
@Boertjuhmark wat het allemaal precies kost weet ik niet, zover zit ik er niet.
Stuurautomaat is denk ik erg overdreven, maar een eenvoudig systeem kan al wel helpen met rechte lijnen rijden en overlap voorkomen/ beperken.
+4
RobinBos
@Boertjuhmark een gloednieuw systeem van John Deere zit zo rond de €7990 op SF1 nauwkeurigheid (15cm nauwkeurig), prima voor maaien, bemesten en kunstmest strooien en hiervoor heb je geen abonnement nodig. Voor dit soort werkzaamheden zou ik je een wisselbaar stuurwiel adviseren, deze kun je eenvoudig overzetten op een andere trekker. Je investering kun je zo doorgaans vaker en breder inzetten. Deze apparatuur is eventueel ook te upgraden naar RTK of een hydraulisch stuursysteem.
+1
jammermaarhelaas
Een eenvoudig GPS stuurhulp systeem op 30cm nauwkeurigheid heb je nieuw al voor ongeveer €1250,- (Teejet matrix 430 granit-parts.nl/product/Elektra/…). Hierbij moet je dus zelf sturen.
Deze geeft met leds of een pijl aan of je op het juiste spoor zit.

Heb zelf destijds een tweedehands systeem gekocht voor kunstmest strooien (Claas Copilot). Omdat het gewoon prima werkt gebruik ik hem ook voor zodebemesten, harken (3 of 4 banen bij elkaar leggen zonder dubbel harken/overlap omdat je altijd juist doorsteekt) schudden, wied-eggen en land opmeten. Ook bij maaien (parallel doorsteken) is het prima geschikt.
Nadeel van een systeem wat werkt op een gratis signaal is het verlopen van de A-B lijn na een werkonderbreking van een kwartier of langer. Ik ga dan na een onderbreking even op het juiste spoor staan en verplaats de A-B lijn daar dan op. Daarna kan t werk weer door.
+1
dezw
New holland trimble systeem is een mooi hulpmiddel werk er al jaren mee loggen is ook handig heb alleen een 500 . 250 is eenvoudiger voor maar 1250 euro
AVA
Plusminus 14000 eurie voor trimble/sbgraven rtk
6530JD
@AVA inc. Opbouw??
AVA
Met een actieknaller moet dat lukken ja
casejxu
@AVA en dan je vaste kosten nog
AVA
Klopt, plusminus €500/ jaar of je moet in een gedekt gebied zitten
verwijderd
Fordje4600
@JD3010 klopt wel wat u zegt, mijn vader zij nog wel vroeger met dorsen zat je in die stof zonder cabine op de warmste dagen van het jaar.
Koiter
@Fordje4600 Dat werd hier tot voor kort ook nog gedaan 😄 Gewoon zakdoek voorknuppen en gaan
erik9831
@JD3010 in het geval van die maaidorser, ook nog zonder auto-float, zonder hydrostaat ... 😄
verwijderd
Fordje4600
@JD3010 mijn vader is loonwerker en wil nu best wel weer een claas matador om een beetje graan te verbouwen voor de hobby maar om vele hectares te dorsen zonder cabine wil hij niet meer
verwijderd
erik9831
@JD3010 Men neef die had het niet op zijn Fahr M922 ... Was nog schakelen 😄
verwijderd
Fordje4600
@JD3010 wat voor maaidorser heeft u dan?
verwijderd
erik9831
@JD3010 Wat een beest ... nooit van gehoord, nooit gezien. Prachtige machine gewoon !!!
Fordje4600
@JD3010 waaw dat is een mooie machine, heb zelf nog nooit gezien
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 en hebben de trefwoorden gps , trekker , ih , case en case ih geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!