Illustratie van:

Fordson Super Major - Kopeling 6 cilinder is te zwak

Hallo ik heb een fordson super major uit 63 en de motor is overleden nu wil ik er een 6 cilinder voor hangen maar de originele kopeling kan die dit aan?
Het gaat om een 590e met turbo

Deel dit topic

Reacties

63ermajor
Zoals je in de titel al aangeeft is de originele koppelings-drukgroep inderdaad te zwak geconstrueerd om hogere toerentallen en meer koppel aan te kunnen. (als het om een originele dubbele koppeling gaat). Bij KAWE hebben ze hiervoor een alternatieve koppeling ontwikkeld die wel geschikt is voor 6 cilinder en trekkertrek Fordson Majors.
derk-de-graaf
Oke bedankt heeft u meschien een link?
63ermajor
kawe.nl/nl/agri-industry/ en je kunt dezelfde koppeling ook bestellen via Histoparts :histoparts.com/nl/webshop/…
derk-de-graaf
Is er meschien ook nog een goedkopere oplossing?
+1
stephan-inter
@derk-de-graaf
Goedkoper?
2e hands misschien.
Spul kost gewoon geld.
Dan maar gewoon weer een 4 cilinder voor gooien
ford3000case745
@derk-de-graaf je kunt vekoma nog bellen
ford3600fan
Je kan inderdaad Vekoma in lemelerveld bellen, die hebben koppelingen liggen die ook voor trekkertrek worden gebruikt. Prijs voor een normale ruil koppeling was destijds 400 euro dacht ik. En jij hebt een zwaardere koppeling nodig en je hebt geen inruiler. Gaat dus nog wel wat meer kosten. Even bellen dus
+1
ford3000case745
@ford3600fan hij kan zijn oude koppeling inruilen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de trefwoorden super , turbo , super major , motor , fordson , cilinder en overleden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!