Fendt 102 - Hoeveel olie moet er in mijn versnellingsbak en hydrauliek

Hallo
De olie van mijn fendt fw 138s moet vervangen worden. Nou vroeg me dus af hoeveel olie er in de versnellingsbak moet en hoeveel er in het hydrauliek gebeuren moet. Of iemand die een goede site weet waar ik al deze info kan vinden

Alvast bedankt
pieter-boes

Reacties

Fendttrisixfan
Rond de 40-50l
Noorderlicht
Dag Pieter: Voor de 102 S met MWM motor (luchtgekoeld) ?
Versnellingsbak: Hypoid getriebeoel SEA 90, 24 liter.
Hydrauliek: Motorenoel (HD-) SAE 20 of Hydrauliek-olie HLP 36
7,5 liter zonder "Frontlader" met 9 liter.
+1
Wimsumar
Beste Pieter Boes: Er zijn nog een aantal oliereservoirs die je mogelijk ook wil (of kan) verversen. Op onderstaande link een produktadvieswebsite met alle reservoirs + oliesoort.

Fendt 102 bouwjaren 1977- 1985:

kroon-oil.com/nl/productadvies/…

Fendt 102 bouwjaren 1985 -1992:

kroon-oil.com/nl/productadvies/…

P.S.: Als je geen olie voorradig hebt en/of wilt hebben kun je ook kiezen alle reservoirs met S.T.O.U. multifunctionele olie te vullen. Je hoeft dan maar 1 oliesoort aan te schaffen/voorradig te hebben.
De KROONTRAC SUPER 15 W 30 is zo'n S.T.O.U.-olie.

P.S.: De vloeistofkoppeling (verversingstermijn 5.000 draaiuren) wordt vrijwel nooit ververst. Hierbij eventueel wél het olievoorschrift aanhouden.
Indien machines/werktuigen met hydraulische bediening/werking met andere trekkers uitgewisseld worden rekening houden met de voorgeschreven hydrauliekolie van de anderen in verband met de onvermijdelijke vermenging. Vaak is hydrauliekolie ook de olie in versnellingsbak/achterbrug en dient daarvoor dan ook geschikt te zijn. De hydrauliekolie HLP-36 (reactie Noorderlicht) is alleen hydrauliekgeschikt!
appie1967
Allereeerst denk ik dat het een 2s of 103 is omdat het een 138 is en dat zijn 138,s
veder ga ik met noorderlicht mee
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 en hebben de trefwoorden olie , fendt , versnellingsbak , hydrauliek , hoeveel , vervangen en fendt 102 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!