Massey Ferguson 590 - Met of zonder turbo?

Ik zoek al een tijdje naar een mooie 590 (of 595, maar dat is weer vrij groot voor mij)
Nu zie ik veel foto's en advertenties, maar wat me opvalt is dat de uitlaat soms rechts naast de moterkap zit en soms uit de motorkap komt.
Wil het zeggen dat als de uitlaat uit de motorkap komt dat hij een turbo heeft?
Bij veel advertenties staat het niet bij.
mauser

Reacties

RikDeutzje
Zonder turbo maar die van ons is al effe weg
mauser
@RikDeutzje je heb ze wel met turbok toch?
a3vandiejen
@kramer kan er misschien meer over vertellen.
David Bakker
De 590 heeft standaard geen turbo . de latere types hebben de uitlaat aan de zijkant . ik denk voor beter zicht . de motoren zijn het zelfde . in zweden is de 590 wel geleverd met turbo .
mauser
Aaah. Okee. Das jammer had er graag 1 met turbo gehad.
valmet6400power
@mauser
Ze zijn er natuurlijk altijd achteraf op te bouwen.. De motor is er waarschijnlijk niet op gebouwd, denk aan zuigerkoeling maar als je er 50 uur per jaar mee draait kan dat geen kwaad!
Ritchie
@valmet6400power

Mwa nie te bang hoor 😁

Zo'n 590 kan prima een turbo hebben denk. Je moet er geen 150 pk uit willen halen voor dagelijks gebruik, maar een niet-originele, zwaardere, koppakking derop knallen helpt ook al denk ik.
mf6290
De mf 595 zou ik toch afraden, die hebben een grotere boring in hetzelfde blok waardoor de randen dunner zijn en ze heel gevoelig zijn aan de cilinderkoppakking
mauser
Okee. Dank jullie wel voor jullie tips. Als ik een 590 koop zal ik na het opknappen geen geld meer over hebben voor een turbo set denk ik😁
Ik blijf kijken, mischien word het wel een 565 ofzo
Pauls
@mauser Als je verkiest om een turbo erop te zetten , ga dan beter voor de A4.236 blok die kan er beter tegen is me ooit door de dealer vertelt. Op de A4.248 gaf het achteraf vaker problemen, waarom weet ik niet. De A4.236 blok vind je in de 565, 575, 675,698T is al met turbo. Ik heb met beide blokken gereden (zonder turbo) en vond de 236 vinniger, maar de 248 trager en krachtiger. Veel succes in de zoektocht.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 590 en hebben de trefwoorden massey ferguson , turbo , ferguson , uitlaat , type en motorkap geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!