Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - lekkende koppakking of meer aan de hand?

Hallo, sinds enige tijd lekt onze mf 135 koelvloeistof naar de motorolie.
Ik vermoed dat het de koppakking is maar weet iemand hoe ik kan vaststellen of er niet meer aan de hand is? (lekkende bussen bv)

Mvg
Fred

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Het beste zou zijn om de kop eraf te halen, je kunt dan en de oorzaak zien en gelijk actie ondernemen om het te repareren.. Van de buitenkant is het niet te zeggen wat er mis is!
Wimsumar
Beste Fred135: Een M.F.-135/Perkins AD 3.152 heeft droge cilinderbussen.
FiatArgi fan
Ben je zeker dat het wel koelvloeistof gaat? Het kan ook diesel zijn die in het carter loopt. Dit kun je weten door eens aan de peilstok te ruiken als deze naar diesel ruikt ofniet, zowel, dan zal de pakking van het opvoerpompje kapot zijn.
mauser
Koelvloeistof bij olie word sludge. Vieze draped. Die je vaak ziet in je reservoir of radiateur. Is dat bij een diesel-olie menging ook zo?
FiatArgi fan
@mauser Neen, een diesel-olie menging kan ontstaan door een kapotte dichting in het opvoerpompje of een lekke pakking van de mazoutpomp. Dit kan je alleen maar merken doordat het carter te hoog komt en het sterk ruikt naar diesel.
Heb dit nu aan aan de 155, deze vakantie een nieuw opvoerpompje en gaan 😀
+3
radium45
Een topic op de site knallen om er vervolgens niet meer naar om te kijken...
ford3000case745
@radium45 is vast een drukbezet man
+1
fred135
Allemaal erg bedankt voor advies en reacties.
Het heeft even geduurd voor ik in de gaten had hoe ik op mijn eigen topic kon reageren..........
De tip van winsumar over de droge bussen stelde me gerust; heb voor de zekerheid ook nog geroken aan de peilstok maar helaas geen diesel; dat was volgens mij de eenvoudigste reparatie geweest.
Ik denk inmiddels zeker te weten dat het de koppakking is aangezien er inderdaad grijze 'sludge' uit de tractor komt. Kop gaat er binnenkort af!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 en hebben de trefwoorden massey ferguson , mf , ferguson , koelvloeistof , lekt , motorolie en Koppakking geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0