Elke derde trekker in Duitsland is een Fendt



Bijna eenderde (29%) van de trekkers op de Duitse markt is van Fendt. 21% is van Case IH, 19% van John Deere en 9% van Deutz-Fahr. Dit blijkt uit een enquête van het Institut Agrartechnik van de universiteit Hohenheim onder 1500 Duitse boeren.

Deel dit topic

Reacties

flupke 1
Worden er geen new hollands verkocht in Duitsland ?
kohneknack
@flupke 1
Quote:
Worden er geen new hollands verkocht in Duitsland ?

Ik denk dat ze CNH bedoelen. Case, New Holland en Steyr
HolderB12
Natuurlijk worden er ook NH's verkocht in Duitsland.
Echter is de eerste regel wat misleidend, 'de Duitse markt'. Er is onderzoek gedaan onder 1500 boeren. Er wordt geen periode genoemd. Kan dus heel goed zijn dat er een boer tussen zit die z'n laatste nieuwe trekker in de jaren '80 of '90 kocht.

Dat Case IH hoog scoort heeft uiteraard te maken met de fabriek welke in Neuss (Duitsland) produceerde, maakt Case een beetje 'Duits'. New Holland is natuurlijk nog een relatief jong merk, je kunt er vanuit gaan dat Fiat en Ford hierin niet meegenomen zijn.

Echter is Fendt, af en toe stuivertje wisselen met JD, laatste jaren regelmatig marktleider. In het 'trekkersegment' is Fendt eigenlijk ruimschoots marktleider. JD compenseert aantallen met compact machines.

Moraal van het verhaal --> onderzoek waar je niks mee kunt.
Wimsumar
Beste HolderB12:

Quote Reactie van @HolderB12:
Moraal van het verhaal

Moraal van het verhaal: (Waarschijnlijk) Wie betaald, die bepaald.
In de onderste alinea staat dat FENDT nog maar 'slechts' 16% verkoopaandeel had vorig jaar. Dus 1 op 6. Met wat steekpenningen kan toch de titel van het onderzoek een andere lezersgedachte teweeg brengen. 😉
varken
Quote Reactie van @HolderB12:
New Holland is natuurlijk nog een relatief jong merk

dat is claas toch ook en die staat er wel?
walker1
Gaat ook niet over verkochte trekkers van afgelopen jaar of zo, maar volgens mij wat er bij boeren op het erf staat, dat geeft al snel een vertekend beeld ten opzichte van de marktaandelen van verkochte trekkers. Er zijn merken verdwenen, gefuseerd. Dan krijg je al snel een vertekend beeld
Onderzoek is uitgevoerd door .het Institut Agrartechnik van de universiteit Hohenheim, dus zal wel door een eerstejaars student gedaan zijn die er waarschijnlijk ook nog een onvoldoende voor gekregen heeft van de leraar Duits 😄
RobinBos
Ik snap niet hoe een fabrikant die al 15 jaar geen marktleider geweest is toch ruimschoots bovenaan de uitslagen van dit onderzoek staat.
+1
trean
@RobinBos uit het artikel lees vroegen ze naar 1(hoofd)merk per bedrijf. Dus ongeacht het aantal trekkers en of er meerdere merken aanwezig zijn.

Als ik op die manier een steekproef zou doen in een dorp waar de volgende bedrijven zitten:
- een loonwerker met 40 jd's
- tien boeren met ieder 1 fendt,
- 5 boeren die 2 nieuwe fendts hebben en 8 oudere jds en dus fendt antwoorden.

Geeft deze methode als resultaat 94% fendt trekkers terwijl er werkelijk 80 procent jd is.
RobinBos
@trean tsja, zoiets zal het waarschijnlijk wel zijn. en als dat het niet is, dan is het tenslotte toch alweer bijna 1 april.
+3
Favorit614
Het onderzoek zal wel zo zijn : wat rijd er rond aan trekkers.
Dat Fendt al een tijdje geen markleider is doet daar geen afbreuk aan.
Schijnbaar houden Fendt trekkers het langer vol dan andere merken die daar door eerder worden afgevoerd/ gesloopt .
😃😂
RobinBos
@Favorit614 zo'n kwalitatief goede trekker zou er toch voor moeten zorgen dat de volgende weer een fendt wordt? dat gebeurt dan ook weer niet 😉
+1
Favorit614
@RobinBos ach ieder mens maakt wel es fouten in zijn leven 😆
hobbyboer
Als ik het goed lees staat er dat iedere Fendt 2 andere voor zich laat.
Dus altijd derde keus...
-NEW-HOLLAND-
De stageloper moet ook wat te doen hebben
verwijderd
Favorit614
@JD3010 in tegendeel.
Ik heb tot nu toe weinig fouten gemaakt qua trekkers.
Ja oke eens een blauwe oldtimer gekocht , die geruild tregen een licht groene , die technisch en uiterlijk klaar gemaakt en de handvol geld achter aan gegooid.
Maar ja hobby mag geld kosten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , john deere , duitsland , fendt , ih , case , case ih , trekkers en deutz-fahr geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0