Onderste koelslang blijft lekken

M'n onderste koelslang blijft lekken bij de aansluiting van de water pomp slangen klem is heel goed aangedraaid en bij een tweede slangen klem er op blijft tie ook nog lekken wat kan hier de oorzaak van zijn de
Zie foto

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

jirmo850
Had ik eerst ook op mijn dexta dat deze slang bleef druppelen. maar nadat hij een paar uur heeft gedraaid is hij kurkdroog.
jirmo850
@jirmo850 miss dat het dan bij u ook ophoud
frontaalbouw
@jirmo850 hij was droog en is uit z'n eigen opeens gaan lekken
jirmo850
@frontaalbouw das vreemd. zou dan niet weten wat het kan zijn.
schluterman
@frontaalbouw Misschien wat roest er tussen .
verwijderd
frontaalbouw
@JD3010 nee dat kan niet want ik heb helemaal schoon geschuurd
jd4050
@frontaalbouw

is het niet je waterpomp? anders zou je wat vet aan de slangklem kunnen doen en nog eens proberen. door het vet kan de slang nog wat schuiven onder de klem waardoor deze wat gelijkmatiger aangetrokken word rondom.
frontaalbouw
@jd4050 d'r heb vet tussen gezeten toen ik het er nieuw opgezet heb de slang en toen na een stuk te hebben gereden begon te lekken
timotje112
@frontaalbouw 2 slangklemmen derop?? en anders (ben der nie zon heel erg fan van bij het koelsysteem) vloeibare pakking der tussen.
erik9831
@timotje112 waarom geen fan van ?
timotje112
@erik9831 nou ik heb altijd ut idee als wa van die kit in het koelsysteem komt kanalen dicht kunnen gaan zitten
verwijderd
frontaalbouw
@JD3010 hoe bedoelje
frontaalbouw
@JD3010 hoe bedoelje
stephan-inter
@frontaalbouw
Waarschijnlijk lekt jou waterpomp.
Waardoor het lijkt dat de koelslang lekt
frontaalbouw
@stephan-inter het komt echt uit de slang als tie draait
jammermaarhelaas
Een paar tips waar ik zelf wat aan gehad heb:

Wanneer pijp waar de slang op zit niet goed rond is, zou je op die plek een dun blikken plaatje tussen de klem en de slang kunnen leggen waardoor de slang nu beter aansluit op de pijp.

Ook zou je de slangklem een stuk kunnen verdraaien, zodat het klemboutje opzij van de slang en niet voor de slang zit. Zo klemt de klem ook net even anders omdat onder het boutje de klem wat minder meegeeft dan op de rest van de klemband.

Ook kun je de slangklem bijvoorbeeld wat hoger aan de slang monteren, misschien is daar de pijp beter rond, minder hobbelig.

Succes!
ford3000case745
Mischien even een andere slangklem dr op zetten. Die met plastieken behuizing kun je veel minder hard aandraaien als een van rvs
MartinZaandam
@ford3000case745 ik heb nog nooit slangenklemmen gezien met een "plastic behuizing". Blauwe slangenklemmen zijn gewoon goede klemmen, maar als de slang niet goed past, of als het niet de goede slang is (voor dat werk-of die vloeistof) dan kan je dat nooit goed krijgen door de slangenklem strakker te draaien. Met het te strak draaien van een slang vervorm je ook de structuur van de slang en kan het zomaar zijn, dat een niet-lekkende slang, wel gaat lekken als je denkt dat die klem net-nog-iets-strakker-kan
ford3000case745
@MartinZaandam die plastieken/blauwen die kun je veel minder hard aandraaien als een van rvs
jammermaarhelaas
@ford3000case745

Dat blauwe is een gelakt stalen deel.
MartinZaandam
Zit die slang niet gedraaid, zit er niet een torsie in? Een goed passende slang zal daar nooit lekken. Zoals ik op de foto kan zien heb je een nieuwe slang gebruikt en dat is goed, want dan zitten er geen verontreinigingen aan de binnenkant van de slang. Als je nu de slang los maakt, dan goed drogen met een doek en de slang eerst masseren tussen je vingers, voordat je hem terug plaatst. De binnenkant van slangen hebben een vulkaniserende laag, die na masseren aan de slangen-tule blijft plakken. Dus nooit de slang warm maken met een vlam of heater, maar altijd met je handen (of stugge slangen met een hamer "week tikken").
Probeer maar eens een goed passende slang na een jaar los te maken. meestal lukt dat niet, de slang zit dan als "gegoten"
Wimsumar
Beste Frontaalbouw: Wat is de historie van de waterpomp? Ooit bevroren geweest en nu lek via een haarscheurtje in de tule?
frontaalbouw
@Wimsumar de trekker heb tien jaar stilgestaan met een lekke radiateur ik heb er een nieuwe radiateur op gezet en de trekker proef laten draaien gekeken wat er aan de hand was en dat aan het oplossen geweest en toen gelijk nieuwe slangen er op op die onderste koelslang wat vet gedaan en gemonteerd toen na een proef rondje ging die lekken slang er afgehaald ontvet en weer terug geplaats en niet meer dicht gekregen elke keer als tie warm wordt gaat tie lekken
Wimsumar
Beste Frontaalbouw:

Quote Reactie van @frontaalbouw:
trekker heb tien jaar stilgestaan

Zoals reeds genoemd, dan is de kans op lekkage langs de waterpompas zeker niet denkbeeldig aangezien de afdichting verdroogd kan zijn en/of eschadigd door verkleving/roest. Lekkage langs de waterslang is door de beschreven montagemethode vrijwel uit te sluiten.

Een nieuwe waterpomp is kostbaar, de afdichtring daarintegen te overwegen (tevens kan bij demontage van de waterpomp deze grondig op haarscheuren beoordeeld worden).

histoparts.com/nl/zoeken/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden water en pomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN