Deutz F2L612 - Pompdeksel oring lekkage oplossen

Hallo,
Ik heb een deutz f2l612/54.
Deze lekt een beetje olie uit de asjes bij het pompdeksel.
Nu heb ik het pompdeksel losgehaald, en de o ringen aan het vervangen.

Weet iemand hoe ik de twee asjes los kan halen onder de brandstofpompen? Dit zijn de nokjes waar je een pompsleutel op kan zetten om zo handmatig de pompen te bedienen.
Door de nokjes zit een spanstiftje geslagen. Die zijn er al uit maar ik weet ze nog met geen mogelijk los te krijgen.

Iemand hier ervaring mee?

gr Koen
Klappertje10

Reacties

LG0enga
Ze zouden dan gewoon los moeten zijn. Toevallig heb ik het 3 weken geleden zelf okk gedaan. Bij mij vielen ze na dat de pennetjes er uit geslagen waren er zo uit. Succes!
farmkoos
Als de pennen eruit zijn kan je met een tang de hendeltjes er af halen wat LGOenga aangeeft,
LG0enga
Ik bedenk me nu opeens dat ze er op geschroefd zitten. De handeltjes aan de voorkant zijn geschroefd op het staafje. Even draaien met een tangetje en dan zijn ze los.
Klappertje10
@LG0enga @farmkoos
Heel erg bedankt! Ik heb ze los gekregen.

Weten jullie eventueel ook de gebruikte maat oringen? Of waar hebben jullie die vandaan gehaald? Ik wil namelijk zeker weten dat het goed zit en dat het zometeen lekvrij is.

Gr koen
LG0enga
@Klappertje10 Dat durf ik niet te zeggen. Ik had het uit een O ring doos gehaald die ik in de schuur heb liggen. Misschien staan de maten in het onderdelen boekje?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F2L612 en hebben de trefwoorden olie , deutz , pompen , lekt , lekkage , ervaring en vervangen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!