Illustratie van:

Fordson Dexta - de motor van mijn dexta uit 1960 is plots uitgevallen en start niet meer .

De motor is al rijdend uitgevallen en valt enkel nog heel kort te starten met startpilot .
Een van de injectoren krijgt geen diesel . Ik heb het dekseltje van de simmspomp geopend en de startmotor laten lopen . 1 van de drie zuigertjes die daar zitten beweegt niet . Wat is er aan de hand ?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Boskrekel: Vreemd, 1 defect pompelementje (gebroken veer misschien?) zou toch niet kunnen verhinderen dat de motor op 2 cilinders kan lopen.
jammermaarhelaas
Tankfilter verstopt?
Brandstoffilter verstopt?
Opvoerpomp nog goed?
Zit er een filtergaasje in opvoerpomp, is deze nog schoon?
Brandstofleidingen nergens verstopt?
Voldoende diesel in de tank?
Alles goed ontlucht?
boskrekel
Ik heb de pomp ondertussen laten herstellen ,er was een kogellager uiteen gevallen die de pomp zwaar beschadigd heeft. Hopelijk werkt de motor nu terug.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden motor , startmotor , starten , start niet , fordson , dexta , diesel , 1960 en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!