Ford 5610 - Ral kleuren ford wit (mist grijs)

Hallo,
ik ben aan het verven geslagen met de verf van kramp (mist grijs) dit moet het originele wit zijn voor een ford 10 serie maar ik heb mijn velgen laten spuiten en dit komt lang niet overheen. weten jullie toevallig of er meerdere kleuren ford wit zijn ik zoek nu iets witter dan het mist grijs van kramp?

groeten rick

Deel dit topic

rick0301

Reacties

+1
SJB533
Gewoon een blik Ford Tractor Grey halen is geen optie?
Fordje4600
@SJB533 ford grey klopt die heb ik ook maar die moet je goed mengen
+2
SJB533
@Fordje4600
Verf moet je altijd goed mengen
jammermaarhelaas
Op een 10 serie behoord het inderdaad Ford tractor grey te wezen. Grote kans dat Kramp's mist grijs hier op moet lijken. Goed roeren (paar minuten met het roerstaafje/houtje, en goed onderdoor blijven halen) is sowieso een eerste vereiste.

Er is ergens in de jaren 90 (bij mijn weten op de 40 serie na de overname door Fiat, je zag vanaf toen het Fiatagri teken op de neus) een overgang naar een soort van crème wit. Deze kleur zie je zodoende ook wel op later gekochte wielen of dubbellucht die dan aan bijvoorbeeld een 10 serie Ford gemonteerd worden. Dat kan de reden zijn dat je nu kleurverschil vindt.
Ook is het van belang dat je de kleur vergelijkt als de verf droog is en je het geverfde voorwerp in het zelfde licht hebt staan als de vergelijkingskleur.
Ook kan het wezen dat de grondverf veel donkerder was (bijvoorbeeld rood) en er nog doorheen schijnt, er dus een te dunne laag aflak is gebruikt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 en hebben de trefwoorden ford , Spuiten , verf , velgen , wit en ral nummer. geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!