Illustratie van:

Hanomag R324 - Zit er verschil in het aansluiten van gloeistiften en spiralen

Hallo,
ik heb een Hanomag R324s hiervan waren de gloeiweerstanden en de laatste draad die naar het motorblok loopt afgekoppeld. Als ik de gloeiweerstanden weer aansluit worden deze rood gloeiend maar hij start niet beter. Ik meet op de stiften of spiralen 10v-7,5v-5v, de achterzijde hiervan wordt niet warmer dan 25 gr. Kan het zijn dat de gloeispiralen zijn vervangen voor gloeistiften? moeten deze dan ook anders worden aangesloten, zo ja kan iemand mij vertellen hoe die dan aangesloten moeten worden.

bvd Erik

Deel dit topic

Reacties

jo845xl
Zoals jij meet heb je spiralen , deze staan in serie geschakeld .
Dat je overal een verschillende spanning meet is normaal maar dat wil niet zeggen dat de spiralen werken ! Als de laatste niet aan de mas hangt bvb .
Stiften staan in parallel geschakeld , deze krijgen allemaal de volle batterijspanning , wanneer origineel spiralen gemonteerd zijn en je monteerd achteraf stiften moet ook het gloeioog en of gloeiweerstand verwijderd worden .
Erik Niesen
Oke, dus het gloeioog moet ik ook verwijderen.
jo845xl
@Erik Niesen Dat weet ik niet want zoals ik het lees heb jij gloeispiralen .
Hieronder een schema van gloeispiralen die in serie staan .
Links nr 7 zijn de gloeispiralen , je ziet ook dat de verbindingen niet op dezelfde plaats zitten .
Rechts nr 12 is de gloeiweerstand en nr 19 is het gloeioog , 15 is contactslot .
Als je ze vervangt door gloeibougies moet je het gloeioog en de weerstand verwijderen .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag R324 en hebben de trefwoorden hanomag , startproblemen , motorblok , start niet , vervangen en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0