MF65 A4.192 motor rookt/ruikt verbrande olie wat doen?

Hallo,
Bij mijn MF65 Mk1 met de A4.192 motor rookt ie blauw, na een ritje stink je naar verbrande olie wat kan ik doen?

Deel dit topic

Reacties

Bert353
Even een aanvulling; motor start goed, heeft voldoende oliedruk, na even stationair lopen hangt er een hele blauwe wolk omheen , dat slaat ook behoorlijk op de ogen/keel.
Volgens mij (niet zeker) heeft deze motor geen klepsteelrubbertjes?
Wat kan ik doen om dit probleem op te lossen?
Wimsumar
Beste Bert353:

Quote Reactie van @Bert353:
hangt er een hele blauwe wolk omheen , dat slaat ook behoorlijk op de ogen/keel.

De "Dieseldokter zegt: ''Witte / lichtgrijze stinkende rook: slechte verbranding door lage compressie, te koude motor of te late inspuiting''.

dieseldokter.nl/?page_id=507

P.S.: Hoe oud is de brandstof in de tank van deze schuurvondst?
valmet6400power
@Wimsumar

Dit gaat om blauwe, olie, rook he Dieseldokter 😉
Wimsumar
Beste Valmet6400Power:

Quote Reactie van @valmet6400power:
blauwe

Wit, grijs of blauw, het is 1 pot nat. De oorzaken volgens de Dieseldokter.nl (lage compressie, late inspuiting en/of te koude motor) zijn zeer aannemelijk.
+2
Bert353
@Wimsumar De diesel is volgens mij drie jaar oud. helemaal helder.
sorry wimsumar, als die dieseldokter daartussen het verschil niet weet...
Wit= water in de verbranding, Blauw= olie, zwart= teveel brandstof onverbrand
jd4050
@Bert353

Blauwe rook kan ook een probleem met inspuitingstijdstip zijn. Meestal begint de motor dan pas bij een hoger toerental blauw te roken.
Bert353
@jd4050 Volgens mij zou de motor in jouw verhaaltje dan ook niet goed starten? (als ie van het juiste inspuittijdstip af staat.)
En in mijn verhaaltje staat ie ook al blauw op stationair (plus hij start goed).
Dus eigenlijk denk ik niet dat dit hetzelfde is. maar evengoed bedankt voor het meedenken.
Bert353
Naar mijn bescheiden mening is dit verbrande olie. ik heb eerder een oude nekaf gehad met hetzelfde probleem, daar waren het uitgeharde klepsteelrubbers waardoor de olie in de verbrandingskamer kon lopen, daar verbrandde, en hetzelfde effect had als ik hiervoor beschreef.
maar deze motor ken ik nog niet precies, vandaar dat ik hier de vraag stel.
mauser
Staat er mischien iets op annatefka.nl ? Daar staat nogal veel informatie op over oudere mf trekkers en perking motoren
3130ls
Bij ons hebben we het eens met een maaiboot gehad dat als hij een kwartier stationair liep hij daarna heel erg witachtig rookte en stonk heel erg naar verbrande olie.dat kwam toen door versleten zuiger veren.hij gebruikte ruim een liter olie per dag
Bert353
@3130ls Ok, tjee, ik hoop niet dat dat bij mij het geval is, ik heb hem gekocht als zijnde "zeer goede staat", en ben nu al aan het uitkijken naar andere banden, reductie aan de trompetten gooit er nogal wat olie uit, koppeling van de pto slipte/rookte al toen ik met een rotovator de grond inging, ik denk dat ik zo wie zo nogal wat kan aanpakken komende winter. :-(((
3130ls
@Bert353 die trompetten zitten daar vet nippels op?je mag ze niet teveel smeren in dat geval anders kan je het lager kapot persen.misschien een idee om hem eens voor de waterrem te zetten. Kan je kijken of de aftakas goed werkt en of het roken minder word naarmate hij goed warm word en lekker schoon brand
Bert353
@3130ls Ik denk dat je verkeerd gelezen hebt? de reductie gooit de olie uit de ontluchters, waardoor de hele binnenkant van het wiel nu nat is van de olie.
en ik denk dat de koppelingsschijf van de PTO bijna versleten is, omdat toen ik met de rotovator op de PTO de grond inging (dus extra weerstand) de koppeling enorm begon te roken, (afgezien van de motor die al een blauwe walm om zich heen had hangen.
Zoals je ziet, ik was incognito, niemand zag dat ik daar aan het werk was...😃
Bert353
Misschien ben ik wel te precies?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , motor , rookt en a4 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN