John Deere 3130 - Enkel werkend hydrauliekventiel vervangen door ahlmann kruishendel

Goede avond,
Ik heb een jd 3130 en daar zit maar 1 enkel werkend ventielblok op. Nu was mijn vraag of ik dat ventielenblok kan vervangen door een kruishendel ventielenblok van een oude Ahlmann shovel. Kan dit en of zie ik nog wat over het hoofd.

Alvast bedank.
Niels
foxhart

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Hanjelle
Ik weet niet het niet helemaal precies meer maar ik heb ooit ook een ander ventielenblok voor een voorlader willen monteren. Er blijkt verschil te zijn tussen doorstroom ventielen en stopstroom. John deere gebruikt als ik me niet vergis stopstroom. Verkeerde ventiel maakt dat je andere hydrauliek zoals bijvoorbeeld besturing vreemd gaat reageren.
3130ls
Denk niet dat dat gaat misschien dat @deeremeneer dat weet.het enige wat je kunt doe is er een dubbel werkend of enkel werkend ventiel tussen schroeven. Dan krijg je een blok om ertussen te schroeven en slangen en ventielen
Fendt926Driver
Kan niet met een ahlmann ventielenblok en hendel omdat die 9 bar olie gestuurd zijn. Wat jij laat zien is de servo gestuurde kruishendel en niet het servo gestuurde 4 dubbelwerkende ventielenblok.
Als jij hydrauliek specialist bent is het werkend te krijgen maar gaat wel heel veel kosten. Ook met jou enkelwerkende ventiel is dit niet aan te sturen.

Een 3 dubbel werkend blok van bijvoorbeeld een voerbakje kun je wel op jou trekker maken maar dan wel gevoed door jou enkelwerkend ventiel.
Kees2030
Das inderdaad een servoblok die een ventielenblok aanstuurt.
Werkt normaal tussen de 0 en 30 Bar.

Het ventielenblok van een Ahlmann is er één met een open middenstand, terwijl die John Deere een gesloten middenstand nodig heeft.
foxhart
@Hanjelle @3130ls @Fendt926Driver @Kees2030 Bedankt voor de reacties. Het was toch goed om eerst even rond te vragen of het wel zou werken. Ben geen hydrauliek specialist dus ik laat het idee links liggen. Er moet wel een ander ventielen blok op omdat ik aan 1 enkel werkend te kort heb. Of dit een originele John Deere word of een van een voerbak of dergelijke weet ik nog niet. Net wat ik tegen kom en betaalbaar is. @Fendt926Driver dat ventielen blok van een voerbak kan niet rechtstreeks op te trekker Ipv de enkel werkende?
Fendt926Driver
@foxhart nee ventielen blok van voerbak moet worden aangestuurd door het enkelwerkend ventiel van de trekker. Heb jij dan meerdere ventielen nodig dan zet je de hendel van het enkelwerkende ventiel vast met een elastiek en je kunt het voerbak blok gebruiken. Kun je niet de hele dag laten staan want dan wordt de olie warm. Maar een kwartiertje constant kan wel
of even met 2 handen bedienen. Een hand enkelwerkend aansturen andere hand voerbakblok.
voerbakblok kost een keer 100 euro paar slangen erbij en voor 150 euro is het uit te proberen
verwijderd
foxhart
@JD3010 die heb ik. Heb 2 retour leidingen. Eentje naar dat filter onderin en eentje naar een olie leiding in het midden van de trekker. Geen idee waar die 2de goed voor is.
Fendt926Driver
@JD3010 ik weet niet alles van de jd ventielenblokken. Maar als de voerbak heeft gewerkt achter de trekker zal het ventieenblok ook werken zonder die voerbak. Maar die fijnafstemming laat ik aan jou en de andere jd mensen over
Henk 1120
@foxhart Op m'n 1120 wordt de kruishendel van de voorlader gevoed door het enkelwerkend ventiel en dat werkt prima. De retour vanuit het kruishendel ventiel gaat rechtstreeks met een slang het filterhuis onder de trekker weer in. Zie bijgaande foto: tractorfan.nl/picture/966870/…
foxhart
@Henk 1120 werkt ook prima toch? Zo ga ik het ook maken dnk ik. Zoveel gebruik ik het niet maar heb een paar machines, zoals de klepelmaaier, die ik toch graag zou willen gebruiken met de 3130. Of een kieper met hydraulische klep.
Henk 1120
@foxhart Ik zou vanuit de aansluitpunten van de voorlader zo 4 losse slangen naar achter kunnen leggen en dan heb ik achter 2 dubbelwerkende aansluitingen...
verwijderd
foxhart
@JD3010 klopt. Trekker komt uit Duitsland en die 2de retour is er later opgezet zo te zien. Niet heel netjes gebeurt vandaar.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 en hebben de trefwoorden shovel , john deere , john , jd , Ahlmann , hydrauliek , deere , hydrauliekventiel , vervangen , was en ventielenblok geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!