Same Minitauro 60 - Topstang aansluiting op trekker cat 1 of cat 2? En meest gebruikelijke lengte?

Is er iemand die mij kan vertellen welke maat de topstang aansluiting is op de trekker. Ben niet in de gelegenheid om het zelf na te gaan.
michiel-steegmans

Reacties

Wimsumar
Beste NIchiel-Steegmans: Uit jouw andere topic hierover is al gebleken dat ook een Mintauro-60 vrijwel zeker een "dikke" (24 mm) topstangpen heeft.
Mocht dit onverhoopt toch een "dunne" (19 mm) pen zijn dan is met een eenvoudig busje de ruimte weer op te vullen.
Kortom, neem altijd een topstang met "dikke" kogels (24 mm gat). Zowel aan trekker als aan werktuigzijde past dit vrijwel altijd of het is met een simpel busje of verlooppen goed passend te krijgen.

P.S.: Je volgende trekker wordt ongetwijfeld een FENDT en daarbij past een "dunne" (19 mm) topstangkogel aan trekkerzijde weer niet omdat dit trekkermerk weer heel eigenwijs een 21 mm topstangpen heeft. 🗽
Ok dank!@Wimsumar
joop-same
@michiel-steegmans De laatste uitvoering van de Mini 60 had wel kat.2 ook voor de topstang, maar er waren merken topstang waarvan de kop niet aan de trekker paste, je kon het oog van de topstang afslijpen of een passende kop voor de trekker zijde zoeken.
De boutkop achterin het deksel afslijpen, en zonder onderleg ring monteren.
wim-same
@joop-same Wij hadden één van de laatste, maar topstang cat 1 aan de trekker zelfs de Taurus heeft nog cat 1 aan de trekker. Trekbek pennen van minitauro en Taurus hebben ook cat 1
joop-same
@wim-same Klopt Wim de cat 2 was vanaf s/n 29108 en alleen voor de heflatten, niet voor de topstang
Wimsumar
Beste Joop-Same:

Quote Reactie van @joop-same:
de cat

De verwarring is compleet. Hopelijk denkt de topicvraagsteller ook iets zoals ''maak het de cat wijs'' en gaat eerst bij zijn eigen OLIVER (of welk merk/type het dan ook maar is) in Frankrijk kijken welke topstangbevestiging er op zit alvorens de hydraulische topstang aan te schaffen.

Iets anders:
Buiten het forum om kreeg ik de vraag of een SAME MINITAURO een dubbelwerkend regelventiel heeft en of deze door middel van een stelschroefje of iets dergelijks om te schakelen is naar enkelwerkend.
N.B.: Zoals ik uitgelegd heb gekregen lopen er 2 leidingen (naar de snelkoppelingen) vanaf het regelventiel maar op 1 leiding/koppeling komt druk.
wim-same
@Wimsumar Je kan ze ook zo afstellen dat ze beide onder druk komen. Alleen als je dan b.v. een kipper laat zakken, gaat de pompolie door het overdrukventiel. dus is het beter om hem dan enkelwerkend af te stellen.
Wimsumar
Beste WimSame:

Quote Reactie van @wim-same:
dus is het beter om hem dan enkelwerkend af te stellen.

Vraag hierbij is of dat van enkel- naar dubbelwerkend en v.v. met het (uitwendig) verdraaien van een schroefje, of omzetten van een kraantje of iets dergelijks gedaan kan worden of dat het regelventiel inwendig veranderd moet worden.
+1
wim-same
@Wimsumar Dit kan met de uitwendige stelboutjes die onder de hydauliek hendel zitten.
Loeideutz
Dit klopt niet helemaal meneer @Wimsumar Als er een categorie 1 aansluiting isaan de tractor, dan is de afstand tussen de platen waar je topstangkogel tussen moet ook smaller. Een topstang met categorie 2 kogel zal dan niet passen, deze zal iets smaller moeten worden gemaakt met behulp van een slijptol of iets dergelijks. Aan machinezijde speelt dit veel minder, fabrikanten laten daar vaak wat meer ruimte.
+7
wim-same
De topstang van een Same Minitauro is in de kortste stand +/- 40 cm op het hart van de kogels.
De eerst Minitauro's waren cat 1. Later werden de hefarmen en de topstang aan de machinekant cat 2. De trekker bleef bij de topstang ongewijzigd, dus cat 1. Hier past geen cat 2 kogel met een busje in. is niet alleen te smal, maar een cat 2 kop is ook te diep. En @Wimsumar, waarom zou een volgende trekker een Fendt zijn. Een Fendt is voor homo's. Een vent op een Fendt.
Wimsumar
Beste Wim-Same:

Quote Reactie van @wim-same:
Een Fendt is voor homo's.

Zeer sympathiek van jou dat je een bepaalde bevolkingsgroep, een over het algemeen als zeer prettig ervaren trekker, gunt.

On topic:
Schaal 1-op-het-oog bekeken is er op onderstaande SAME-Minitauro foto's bij zowel dikke als dunne pen voldoende ruimte voor een cat-2 topstang:

Dunne pen, voldoende breed/diep:


Topstang met cat 2 kogel aan trekker:


Dunne pen, voldoende ruimte:


dikke pen:
wim-same
@Wimsumar Ik had eigenlijk meer reacties verwacht uit de Fendt hoek. ha, ha.
valyMF
Voor zover ik weet past er alleen een cat 1 topstang aan een minitauro
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 60 en hebben de trefwoorden trekker , same , maat en topstang geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!