Illustratie van:

Deutz F1L612 - Betreft Deutz F1L612/53

Mijn onderwerp is misschien al eerder besproken, ik kan het echter nergens vinden:

Ik heb een F1L612 die veel herrie maakt vanuit de burg/wielen.
Ik heb na aankoop direct de wiellagers vervangen, bleek echt nodig maar de herrie bleef.
Wat later iemand ontmoet die vertelde mij dat dit normaal was. Het zou te maken hebben met de haakse vertandingen in de versnellingsbak.
- Wie van jullie kan bovenstaand verhaal bevestigen of heeft er ook ervaring mee ?
_ Is er een truucje wat de herrie kan verminderen? Misschien dikkere olie of iets dergelijks?

Ik ben benieuwd naar de reacties,

groetjes,
Ben Vos
06-292 70 281

Deel dit topic

Reacties

+1
nhmonteur
Ik heb zelf een D25 met een 612 achterbrug. Deze maakt ook vrij veel lawaai tijdens het rijden terwijl toch alles goed is. Is dus wel normaal voor zo'n trekker. Ik zelf heb er 80w90 olie inzitten. Je zou kunnen proberen om er nog iets dikkere in te doen, maar denk dat dat weinig uit zal maken.
Ben Vos
Hoi nhmonteur,
ik heb de olie al ververst met 80W90. Inderdaad zonder resultaat. Ik hoor inmiddels dat het er echt bijhoort, wel jammer dat de herrie het mooie motorgeluid overstemd. Ik hoor de motor zo graag, hij loopt echt heel mooi.
Iig bedankt voor je reactie.
Greetz,
Ben
@Ben Vos
Het ligt aan de bak zelf dat hij zo joelt. Ik heb hetzelfde verhaal bij mijn F1L612, maar het komt door de versnellingsbak.
gr. Joost

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F1L612 en hebben de trefwoorden olie , deutz , versnellingsbak , ervaring , vervangen en aankoop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
614