Illustratie van:

Fendt 308 - Gevraagd ervaringen met fronthef op de fendt 308 lsa. Overweeg om er een aan te schaffen. Wil graag weten of machine hier veel van slijt o

Ben benieuwd naar reacties.

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Is de lsa met 2 of 4 wd. (Niet standaard bij lsa)
Bij een 2wd kan er wel wat schade ontstaan aan de vooras. Maar vooral bij veelvuldig zwaar gebruik.
een 4wd heeft een zwaardere vooras en kan dus ook veel meer hebben. Wat ben je van plan voor de trekker te hangen? En ook pto erbijin?
bietje
@Fendt926Driver LSA is altijd met 4wd toch?
Fendt926Driver
@bietje neeeee. Mijn 305 lsa uit 1982 is gewoon 2wd. En de nieuwe lsa zijn ook in 2wd verkrijgbaar
bietje
@Fendt926Driver Voor 1984 heette zowel de 2wd als 4wd LS toch?
+1
stephan-inter
@bietje
Zo ver ik weet staat de a voor alrad
bietje
+1
Jasperfendt
@bietje jij hebt gelijk
walker1
@jajajaja5 wat is precies de vraag wil je een Fendt 308 met fronthef kopen of heb je al een Fendt en wil je er een fronthef op?
Van de fronthef op zich lijd de trekker niks, wel van de eventuele machines die er in komen te hangen. Dus graag wat meer uitleg wat je allemaal met die fronthef van plan bent.
arnoud
Tot 85 was het ls daarna was het ls (2 WD) of lsa (4wd)
jajajaja5
Ik wil eigen hooipakken kunnen verleggen en mest willen verleggen. Ik heb een 308 lsa turbomatic en wil een fronthef kopen..
walker1
@jajajaja5 Is een frontlader dan niet een beter idee?
jajajaja5
Je hebt gelijk. Dat zeggen ze hier tegen een frontlader. En dat bedoel ik eigenlijk.
+1
walker1
@jajajaja5 Bij normaal gebruik van de voorlader zal je niet veel extra slijtage hebben, een 4wd vooras kan dat wel aan. Alleen de voorbanden slijten wel sneller.
+1
spotmelker
@jajajaja5 Je kan met een accumulator er tussen veel schokbelastingen tijdens rijden op ongelijke terrein opvangen en het scheelt ook slijtage aan een dichte bak is mijn ervaring.
jammermaarhelaas
Waar maak je je zorgen om? Je hebt de trekker toch voor t werk? En natuurlijk slijt het meer met extra gewicht op de vooras, maar je doet toch gewoon t onderhoud? En krikt de vooras van de grond voordat je die smeert, zodat het vet komt waar het hoort?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 en hebben de trefwoorden fronthef , fendt , machine en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.205