Fendt 311 - Waar op letten bij de aanschaf van een fendt farmer 311 of 312 lsa

Ik wil in de toekomst een fendt farmer 311 of 312 lsa gaan kopen van 1990 -1993 maar ik vroeg mij af waar je op moet letten bij deze trekkers. (aandachtspunten)
chris-jr-spapens

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Chris-Jr-Spapens: Je ziet heel veel Fendt's (311 en 312) werkzaamheden doen die met een ander merk minstens zo goed gedaan kunnen worden, en vooral, veel goedkoper!
Sterker nog, ik zou zo 1-2-3 niet eens kunnen bedenken waarom een 311 of 312 bij uitstek ergens geschikt voor is.

Hoogte-/dieptepunt vind ik altijd weer combinaties als onderstaande foto:

+2
trean
@Wimsumar vaak is een 311/312 een van de grootste trekkers op een melkveebedrijf. Dan heb je hem meestal niet nodig voor het voeren en gebruik je ze ook voor de kleine klusjes en lichte werkzaamheden. Vaak zijn er ook een of twee machines waar ze wel alle vermogen voor nodig hebben bijv: dubbele maaiers met kneuzer, giertank, opraapwagen of alleen al voor het gewicht op de kuil.

De 311 en 312 waarmee ik heb gewerkt moesten nog flink aan de bak voor een 16/18 tons kieper.

(klik om te vergroten)

+1
Wimsumar
Beste Trean:

Quote Reactie van @trean:
flink aan de bak

Geen wonder, o.a. door het nutteloos meesleuren van honderden kilo's frontgewicht.
fendt308-driver
@Wimsumar
Overdrijven is ook een vak, als je met zo'n combinatie de weg op gaat moet je de voorwielen fatsoenlijk aan de grond kunnen houden
1046
@fendt308-driver ach . Je kent wim toch . Mot toch et leste woord hebbe😂😂
walker1
@Wimsumar dat ze er de wei mee gaan slepen, dat valt nog wel mee, maar zo'n Fendt kan evengoed bedoeld zijn ter vervanging van de Batavus of Gazelle.
Wimsumar
Beste Walker:

Quote Reactie van @walker1:
maar zo'n Fendt kan evengoed bedoeld zijn ter vervanging van de Batavus of Gazelle.

Om vervolgens ietwat spijtig te moeten constateren dat de Gazelle en/of Batavus eigenlijk al veel moderner was met een full powershift versnellings'bak' en de "topic311/312'' zelfs nog geen onder last (en zonder koppelingsgebruik) schakelbare tussenbak heeft.
Piet1960
@Wimsumar Helemaal mee eens. Kan nog heel veel diesel bespaard worden, die oude afgeschreven 40-50 pk trekker kan nog heel geld voor je verdienen.
trean
@Piet1960 als je het lichte werk wat je met een grote trekker doet met een 40-50 pk trekker gaat doen bespaar je misschien 100 liter diesel per jaar. Daar kan ik geen kleine trekker voor kopen en onderhouden.
Piet1960
@trean Ik heb 't ook over die oude afgeschreven trekker die vaak al een hele tijd en nog steeds op het bedrijf aanwezig is. Speciaal d'r voor gaan kopen zou ik ook niet doen.
trean
@Piet1960 die oude afgeschreven trekker staat meestal al voor een voerkar of veegband. Dus dan blijf je aan het omkopelen. Bijvoorbeeld greppelfrezen. Kost bij ons ongeveer 8 uur in het najaar. Stel: je hebt 4 uur per dag over. Dan doe je het met de grote trekker in 2 dagen en de derde dag maak je de combinatie schoon. Pak je dan de kleine trekker voor de voerkar vandaan kan je maar 3 uur per dag frezen omdat je de trekker ook nog schoonmaken moet omdat je wat wil zien tijdens het voeren. Het beste is dan tijdelijk voeren met de grote trekker.
fendtjecis
@Wimsumar en dan heel die root gewichtjes maakt het af 😉 de bedoeling is om met weinig gewicht te slepen voor geen sporen te krijgen. maarnee we gooien er maar 300kg bovenop voor niets
Jasperfendt
@Wimsumar Supper trekkers voor een beetje mengwagen anders.
boskje
Wij hebben jaren een 311ls gehad afkomstig van De grasdrogerij .
Hij had 15000 uren en liep geweldig!
Maaien, kuilsnijden, grashalen en mest uitrijden waren de hoofd taken.
Hij heeft een iets grote draaicirkel, bij ons niet echt geschikt voor schudden of harken.
Zwakte was bij ons vooral de elektronische hef.
walker1
@boskje grote draaicircel? Die grasdrogerij reed toch veel met 2wd"s?
boskje
@walker1 klopt is best een lange tractor vergeleken met 306/305
deJong
@boskje oh van grasdrogerij de pein denk ik.
boskje
@deJong klopt!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 311 en hebben de trefwoorden fendt , fendt 311 , kopen , trekkers , toekomst , problemen en 1990 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!