Gezocht: Gesynchroniseerde versnellingsbak die past op een Deutz 6005

Ik zou hier graag mn vraag willen lanceren: Het terugschakelen met de deutz 6005 van de derde naar de tweede versnelling lukt me voor geen meter, alle adviezen en tips die ik door velen van jullie heb ontvangen ten spijt. Ik heb er ook iemand van doornenbal de rooij (deutz dealer) waar de tractor in onderhoud is op laten rijden, maar die kreeg het ook niet voor elkaar...

Synchronisatie was vroeger een optie bij de bestelling van een Deutz 6005, dus ik heb nu mn zinnen gezet om er alsnog een gesynchroniseerde versnellingsbak in te laten zetten. Zal wel een hele investering zijn, maar veiligheid gaat boven alles.
Ik ga met tractor en circuswagen op reis, o.a. naar Lapland en moet toch echt kunnen terugschakelen als ik langzaam door een bocht wil of langzaam een helling op en af...

Een andere tractor is voor mij geen optie, ben inmiddels verknocht aan mn ouwe Deutz...
Heeft iemand enig idee waar ik zou kunnen zoeken voor een gesynchroniseerde versnellingsbak?
Ik ga mn vraag ook aan alle deutz importeurs en dealers voorleggen! Zal wel moeilijk worden, maar ik geef niet op! :)) Het lijkt me heerlijk als ik eenmaal aan het rijden ben!
Groeten uit Amsterdam! Jacqueline

Reacties

Gerron
Ik heb al eerder geschreven dat het waarschijnlijk aan een versleten versnellingspook ligt. Heb je die al laten repareren? Kleine ingreep maar groot verschil. Een gesynchroniseerde versnellingsbak zal ook niet in nieuwstaat zijn dus die kan zelfs slechter schakelen dan deze na reparatie. Tenzij je die synchrobak compleet laat reviseren maar dat is best wel duur. Ik vind het vreemd dat die Deutz man het niet lukt en het probleem niet kan vinden.
@Gerron Hoi Gerron, de versnellingsbak laten vervangen is echt de laatste optie, ik laat ook nog even naar de pook kijken of ie versleten is! volgens mij is daar al naar gekeken, maar kan nooit kwaad nog een keer te kijken. Ik heb misschien wel al wel een versnellingsbak gevonden, via Jan Holtrop bij Franz Thien deutztraktorteile.de/. Die heeft er eentje liggen van een 6806 met 4 versnellingen en eentje van een 6006 met 3 versnellingen, maar ja, wat je zegt, tis oppassen geblazen, want je moet wel zeker weten dat het beter schakelt!
verwijderd
Gerron
@JD3010 Zoals ik het begrijp is het niemand gelukt om met deze trekker terug te schakelen.
Gerron
Zonder tussengas wil voor geen meter. Met tussengas lukt het soms wel maar het gaat niet gemakkelijk. Het schakelt een beetje als een erg versleten synchrobak. Voordat hij in de versnelling schiet of kraakt moet je een bepaalde weerstand overbruggen. Aan de pook ligt het niet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , deutz , onderhoud , versnellingsbak , meter , versnelling , investering , veiligheid , vroeger en was geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!