Druk valt weg na 2 weken inwendig lek??

Hallo,
Ik ben vanavond bij een 1455 xl wezen kijken en de remmen werken niet. De eigenaar zegt dat het iets simpels is als je ze ontlucht doen de remmen het ongeveer 2 weken en het potje van de remvloeistof zakt niet wat is het probleem en is het makkelijk te verhelpen?
Woutervdberg

Reacties

+2
valmet6400power
Doe dat gelijk ff bij dat andere topic vragen onder het kopje 1455xl dat werkt beter..
IH214d
Als je de remmen ontkoppeld en je trap links in, komt dan rechts naar boven?
@IH214d wat mankeert er dan aan als dat gebeurt? wat jij hier omschrijft had mijn 1455 ook altijd beetje last van. Heb de trekker inmiddels verkocht.
IH214d
@Masseyfergusondriver Hoofdremcilinder.

Als de druk wegvalt zonder dat bovenstaande optreed zijn de remschoenen zover afgesleten dat de remcups gaan lekken, en dan kan het zijn dat je bij een 1455 ineens geen remmen meer hebt. Meermaals gebeurt, en dat is niet zo handig met dieplader erachter, (of volle vracht zand).
frammi
Hoofdremcylinder defect.
monteurtje
Zitten er luchtremmen op deze trekker?
IH214d
1455 is hydraulisch geremd, als er luchtremmen voor de aanhanger bij opzitten, dan worden deze doorgaans bekrachtigd door het kantelen van het (speciale dus niet standaard) rempedaal.
kan m.i. dus niet de oorzaak zijn, Misschien ken jij andere systemen hierin?
monteurtje
@IH214d
Dat is inderdaad 1 van de lucht rem installaties.
Bij originele luchtremmen word er door het hydr rem circuit de aanhangwagen lucht remklep aangestuurd, als de afdichting tussen deze 2 circuits niet goed meer afdicht kan er perslucht in het hydr circuit terecht komen, dan verlies je wel remkracht maar geen rem olie. N het ontvluchten van het hydr circuit is het probleem weer even weg.
Ik heb dit zelf al een keer bij de hand gehad, was even zoeken maar uiteindelijk eenvoudig op te lossen.
IH214d
Ok, dat systeem ken ik dus niet, dank voor de uitleg!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden remmen , probleem , druk , xl en 1455 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!