Gezocht: Velgen/wielen ( met of zonder schelp) same taurus

Hallo allemaal,
Ben op zoek naar een set wielen/velgen (met of zonder schelp) voor onze same taurus. Trekker staat nu op 13.6 r36 maar we willen graag wat bredere banden onder de trekker. Ik heb al even gezocht maar weet niet zo goed wat er onder past ( wat voor steek?). En wat voor alternatieven er zijn voor deze trekker ( breedte, inch maat enz.). Daarom hoor ik graag wie eventueel wat heeft liggen of hier ervaring mee heeft. Naaf diameter is 110 mm en de diameter hart op hart ( van de bouten) is 155 mm.Alvast bedankt!!

M.vr.gr.
MBos

Reacties

+1
Wimsumar
Beste MBos: Bij het zoeken naar passende velgen(schelpen) is het belangrijk te weten wat de diameter van het gat (het gat dat om de wielas valt) in de schelp is. Daarnaast is de hart-op-hart diagonale afstand (ofwel de diameter van de denkbeeldige cirkel door de wielbouten) tussen 2 wielbouten is.
Als je deze gegevens hier vermeld kunnen we meezoeken.
MBos
@Wimsumar Bedankt voor de reactie! Ik zal het even opmeten en het er bij vermelden.
+1
a3vandiejen
@MBos @wim-same Misschien kan Wim je verder helpen.
+1
wim-same
@Wimsumar De Same Taurus heeft dezelfde steek als b.v. de Same Minitauro, en alle andere kleinere modellen van Same, behalve de Sametto. deze heeft 6 wielbouten. je moet 8 bouten hebben. Ook wielen van Ford 2000 / 3000 enz, MF 133 / 135 enz zijn het zelfde. Ook de wielpannen zijn het zelfde en passen gewoon.
Wimsumar
Beste Wim-Same:

Quote Reactie van @wim-same:
Ook wielen van Ford 2000 / 3000 enz, MF 133 / 135 enz zijn het zelfde. Ook de wielpannen zijn het zelfde en passen gewoon.

Op deze merken/typen zitten 28 en 32 inch banden (bij 12,4 breedtemaat). Daar heb je niets aan voor een SAME-Taurus. De bedoeling zal zijn een 30 inch velg met een 16,9" (420mm) brede band in plaats van de 13,6R36 te monteren.
Zou een John Deere 14X30"velg dan passen?

Wielgegevens:
landbouwbandenstunter.nl/gebruikt/landbouwvelgen/…
+1
wim-same
@Wimsumar Klopt helemaal, maar deze 28 inch wielplaten worden gebruikt in 30 inch velgen met nokjes van 1 inch. Volgens mij is een John Deere wielplaat anders. De steek weet ik niet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , goed , same , banden , maat , ervaring en gezocht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!