Illustratie van:

John Deere 6230 Premium - Koppelen met Greenstar 2600 scherm

Ik rij sinds een tijdje met een John Deere greenstar 2 - 2600 gps scherm in de trekker. Dit bevalt heel goed maar ik zou graag alle informatie van de trekker op het scherm uit willen lezen. Er valt vrij weinig over te vinden op internet helaas. Als melkveehouder zegt ISOBUS mij niet zoveel maar ik had het idee dat je dat wel kon gebruiken om het scherm en de trekker te koppelen, klopt dat?

Deel dit topic

Reacties

JoramH
Om dit scherm gaat het.

(klik om te vergroten)

+1
Siete
@JoramH @RobinBos even vragen. Die kan je zonder twijfel aan het juiste antwoord helpen.

Mvg,

Siete
stannetje96
Beschikt de trekker wel over isobus?
JoramH
@stannetje96 Dat probeer ik uit te vinden maar hoe kom ik daar achter?
fendt510c
@JoramH meestal als er iso bus op ja trekker zit heb daar toch ook een aansluiting voor achter op de trekker?
houthandel1056
Nee daar ga je geen informatie van je trekker op vinden, isobus of niet, is alleen voor gps
RobinBos
Tractoren vanaf de 20 serie konden optioneel uitgerust worden met een greenstar ready pakket of een autotrac ready pakket.
Het greenstar ready pakket omvatte de aansluitingen voor het greenstar display (dus ook GS2600), voor de starfire ontvanger, een ISOBUS incab stekker (9 polig, tbv aansluiten joystick of universeel display), een ISOBUS werktuig stekker achterop de trekker én een TECU computer. Het ISOBUS communicatie (CAN-BUS) systeem en het CAN-BUS systeem van de trekker zelf zijn in principe twee verschillende systemen. De TECU computer maakt een vertaalslag tussen beide zodat informatie zoals toerentallen, brandstof verbruik etc ook voor het gps systeem of gekoppelde werktuig zichtbaar zijn. Een autotrac ready pakket bevat alles wat het greenstar ready pakket ook heeft aangevuld met stuurventielen, stuurcomputer, stuurhoek sensor etc.

Als je een werktuig wil bedienen met je greenstar 2600 isobus systeem dan heb je in principe alleen een universele isobus kabel nodig die je op de juiste manier aansluit. Wil je ook die toerentallen etc op je display dan zal je die trekker greenstar ready moeten maken, indien hij dat nog niet is. Aan de hand van trekker serienummer kan ik wel controleren of hij hier af fabriek eventueel mee is uitgerust.
In de link een foto van de ISOBUS connector, deze zou bij een 6230 premium onder de snelsluitingen van het 1e en 2e ventiel moeten zitten, links van de topstang dus.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6230 Premium en hebben de trefwoorden gps , trekker , john deere , isobus en melkveehouder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0