Illustratie van:

Fiat 350 - Hoe stel ik de koppeling af voor de aftakas?

Hallo,

Ik heb een Fiat 350 special. Hij heeft onlangs een nieuwe koppeling gekregen, maar als ik nu het koppelingpedaal intrap kan ik de aftakas nog steeds niet inschakelen.
Hoe kan ik dit juist afstellen?

Gr Kees

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Kees-Stuy: Uitwendig zit er een stelmogelijkheid in de stang tussen koppelingspedaal en ingaande koppelingsas. Alleen als de vrije slag extreem groot is zou in jou situatie de tweetrapskoppelings niet functioneren voor wat betreft het aftakaskoppelingsgedeelte. (Pedaal zou dan domweg niet ver genoeg ingetrapt kunnen worden om de aftakaskoppelingsplaat vrij te leggen).
Is de vrije slag 'normaal' (= enkele centimeters) dan blijft vermoedelijk de aftakaskoppelingsplaat vastgekleefd zitten en maakt het inschakelen van de aftakas daardoor onmogelijk. Ook een montagefout bij het vernieuwen van de koppeling is niet uitgesloten. (plaat achterstevoren? ) .

Het FIAT-350 instructieboekje heeft helaas geen afstelgegevens.

tracteurs-someca.fr/docs/350.pdf/
Welten
Ik durf het bijna niet te vragen maar heb je ook een foto van de 350? 😀Je ziet ze niet vaak namelijk.
Welten
En je moet bij een Fiat vaak de tractor eerst uit zetten. Dan de koppeling helemaal intrappen, zodat de aftakas kopeling ook is ontkoppeld. En dan zet je het pookje van de aftakas op 540. En start je de tractor. Dan gaat het allemaal geruis loos. Alle fiat die wij hebben doe ik dit mee. Anders is het altijd gekraak met het inschakelen van de aftakas. Of de koppeling nu oud of nieuw is.
+1
kees-stuij
Dit is een plaatje dat ik even snel vinden kon, alweer een jaar of vijf geleden 😄

(klik om te vergroten)

kees-stuij
Ik heb het inspectieluikje eens open gemaakt, maar ik kan niet precies zien hoe het nou precies werkt ..
Aan het hendeltje zit aan de binnenkant weer het een en ander.
Als ik nu het hendeltje beweeg, zie ik niets gebeuren, het gaat ook allemaal zonder enige weerstand ... 😬
Van het dikke boek (onderdelen catalogus) wordt ik ook niet veel wijzer.
aardbei
Ik heb zelf al jaren 2 350's. Super traktor alleen die aftakaskoppeling is waardeloos. In de praktijk: traktor uitzetten, aftakas inschakelen en opnieuw starten
ford3000case745
Dat is met mijn 715 net zo. Als je de aftakas in wil schakelen moet je eerst de trekker uit doen
ford3000case745
@ford3000case745 is overgins wel gruwelijk irritant
Welten
Dankje voor de foto! Gaaf om deze tractors te zien
fiatfan
Ik heb er ook twee en een half, bij de ene kan ik de aftakas wel aanzetten, met enig gekraak. bij de andere ook niet. je moet de koppeling extreem diep intrappen, dan gaat het net. vaak zitten ze vastgeroest als je de trekker eerst moet uitzetten, maar ik neem aan dat je alles uit elkaar gehaald hebt.
kees-stuij
Ik zit er niet aan! ik val onder de groep gebruikers. De trekker is naar de smid geweest.
Ik kan me uit het verleden herinneren dat de koppeling eigenlijk gewoon werkte. We hebben hem nu een jaar of twaalf voor klusjes om het huis. Tegenwoordig hulp van een shovel, dus kwam hij de schuur niet vaak meer uit. Nu toch maar weer een tweede leven geven. Hij moet deze zomer de bloter aandrijven, dus het zou me wel heel erg passen als dit gewoon weer werkte.
kees-stuij
Dit kwam ik overigens nog ergens tegen in het www

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

kees-stuij
Hmm werkt niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 350 en hebben de trefwoorden fiat , special , aftakas en koppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0