Eicher 3711/3712 - Mag je minderjarig tractor rijden als het nie breder dan 120 is en heen hef en trekbek heeft?

Op het werk hadden we een discussie over minderjarig op een trekker rijden, iemand dacht dat je een trekker of zitmaaier tot 120 breed hebt geen hef geen trekbek inder geval geen uitstekende combinatie mag vormen de weg op mag hoe zit dit?
weusjr

Reacties

walker1
Je mag als minderjarige sowieso niet met machines werken, ongeacht het formaat.
Vollenbroek_Lars
Dit mag inderdaad niet maar heb wel eens gehoord dat minderjarigen wel met een landbouvoertuig mochten rijden op eigen grond maar dit weet ik niet zeker.
Tractor TV
@Vollenbroek_Lars zoiets heb ik ook wel is gehoord, ik doe het in ieder geval wel
walker1
@Tractor TV iedere boerenzoon heeft op die leeftijd thuis al wel met de trekker leren rijden en kleine klusjes er mee doen. Ik ook, maar het mag niet. Maar goed, pakkans is ook niet zo heel hoog.
+1
erik9831
@walker1 pakkans op eigen erf is niet klein, maar onbestaand hier.

Hier is het zo, België uiteraard en heb ik ook meegemaakt. Aan het rijden met een auto zonder nummerplaat (wist ik echt niet op dat moment) op een privé eigendom van iemand anders. Politie rijd voorbij en kijken mij argwanend aan en vond ik zelf wel wat verdacht. 😄 Toen ik na een paar rondjes van de proefrit de straat wou oprijden reden zij er net opnieuw voorbij. Ze laten mij vriendelijke door en zetten dan hun sirene op om mij tegen te houden. Niks van verder gekomen uiteindelijk. Maar ik mocht op privé rijden zonder nummerplaat. Leeftijd zou ook niks uitgemaakt hebben moest ik toen minderjarig geweest zijn (wel als ik de weg dan zou opkomen)
walker1
@erik9831 Pakkans op eigen erf is in NL ook nagenoeg nihil. Arbeidszaken gaat de inspectie SZW over, die gaan niet zomaar willekeurig een erf oprijden om te kijken of het zoontje van 14 soms met de trekker aan het werk is. De politie doet alleen wat al ze die 14 jarige met de trekker op de openbare weg zien.
+2
a3vandiejen
@walker1 Ik was een jaar of 12 toen ik de melk bussen aan de dijk moest lossen. Toen ik even op de dijk aan het draaien was kwam er net politie aan die me achterna kwamen op het erf.
Ik sprong van de trekker en rende de schuur in en op dat moment kwam net mijn tweeling broer naar buiten. Toen zei de politie dat doen we niet meer jongen, maar ik heb niks gedaan meneer zei mijn broer hahaha. Het liep er goed af, ik kreeg een waarschuwing.
verwijderd
walker1
@JD3010 Klopt en minderjarigen mogen niet met machines werken, uitgezonderd 16-17 jarige met trekkercertificaat/T-rijbewijs of in het kader van stage.
+9
hobbyboer
@walker1 Bijna iedereen is toch 1x per jaar jarig?
Zijn er niet veel die minder jarig zijn.
+1
DANOONTJE POWERR
@hobbyboer
Jawel hoor, degenen die op 29 februari geboren zijn. 😆
+1
hobbyboer
@DANOONTJE POWERR
Dat is ook de reden dat mijn bovenstaande reactie begint met "Bijna" 😉
walker1
Je mag als 13 of 14 jarige gewoon niet met machines werken, of dat nu op straat is, op de bouw of thuis op de boerderij doet er verder niet toe.
mdoornekamp
@walker1 dus dan mag mij 11 jarige zoon dat wel?
+1
walker1
@mdoornekamp en die van 3 maanden ook ja. 😄
mdoornekamp
@walker1 ik heb geen zoon van 3 maand. Maar die van 11 kan zich wel aardig redden
39
Volgens mij zijn er dan wel veel trekkers binnen de 1.20 meter😅
walker1
@39 ik denk dat de meeste een Engels meetlint gebruiken, met inches 😄
Ik weet niet waar iedereen al die wijsheid vandaan haalt, ik vermoed dat ze smoesjes zoeken om het toch te mogen staat in wetgeving niks over breedtes m.b.t. minderjarigen en machines.
weusjr
@39 smalspoortrekkers
Vollenbroek_Lars
Tja ik doe het ook wel maar dan is er meestal iemand bij en rij dan niet op grote wegen hooguit een klein stukje op een landweg voor de rest niet en doe al aardig wat landwerk voor mijn 13-jarige leeftijd.
buttonfreak
rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/…
rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/…

Volgens mij mag je als minderjarige niet tractorrijden, onafhankelijk van breedte. Echter, je kan op je 15,5de een theorie- en vanaf je 16e een praktijkexamen doen voor het T-rijbewijs. Op het moment dat je dit hebt mag je op een tractor rijden.
Tractor TV
Ik rij ook geregeld op de trekker, masr das ook in het land of over de zandweg,
ZetorTwente
Ik dacht dat er ook nog iets was van als je 14 of ouder was dan mocht je op eigen terrein op een landbouwvoertuig rijden... Weet niet of dat klopt maar dat is wel vaak vertelt.
1046
Ik rij ook wel eens stiekum op de trekker😊
weusjr
@1046 dus
Vollenbroek_Lars
@ZetorTwente Ja ik ook omdat je vanaf die leeftijd bent verzekerd ofzoiets.
walker1
@Vollenbroek_Lars Dat je vanaf 14 jaar verzekerd bent is op deze site vaker beweerd, echter heeft nog nooit iemand mij een polis laten zien waarin dat ook letterlijk staat.
ZetorTwente
@walker1 Haha, boeit het mij ook gewoon zorgen dat je een roze pasje hebt!
Ties6210
dingen tillen die zwaarder zijn dan 10 kilo; ????? dat zal lasting zijn als er wat frontgewichten op moeten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher 3711/3712 en hebben de trefwoorden trekker , eicher , fendt , tractor , hef , zitmaaier en werk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!