Illustratie van:

Case IH Farmall 115u - Krukaskeerring lijkt lekt na oliewissel

Onze IH CASE 115U staat geruime tijd stil. Hij heeft slechts 200 uur. Nu bij een oliewissel is vermoedelijk de krukaskeerring gaan lekken. Voordien was er half synthetische olie in. Nu vol synthetische olie ingedaan. Maar normaal mag dat geen probleem zijn. Machine is van 2010. Wat kan de oorzaak zijn van de lekkage? Te lang stilgestaan? Keerring te hard/te zacht geworden?

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Tot hier de uitleg van de olie ...

Wat is het verschil tussen volsynthetische en semisynthetische motorolie?

Alle motoroliën zijn gemaakt van basisoliën en additieven. Volsynthetische motoroliën bevatten 100% niet-conventionele, hoogperformante vloeistoffen. Semisynthetische motoroliën (ook "blends" genoemd) bevatten minder van die hoogperformante vloeistoffen in combinatie met conventionele minerale olie. Mobil 1 is een volsynthetische motorolie.

Dus dat maakt al helemaal niets uit of hij hierdoor lek komt of niet.

Wat wel een verschil geeft is de dikte van de olie ... Is deze origineel of wat er inzat 15w40 (OF een ander cijfer) dan is deze dikker dan een 5w30 olie. Dan is er wel een mogelijkheid tot lekkage. Als het dezelfde olie waarde is, dan maakt dat verschil dus van vol of half niks uit.
DBRaymond
Hallo Erik. Alvast bedankt voor je uitleg. Voorheen was er TOTAL 10W40 TIR 8600 in. Nu Kroon AGRISYNTH LSP 10W40. Wij vermoeden toch dat dit een vol synthetische olie betreft, want het zou ook een half synthese olie kunnen zijn. Maar u zal dit wel willen bevestigen. In elk geval is ze speciaal ontworpen voor de hedendaagse tractor en grondverzetmachines. Wat kan er dan nu nog zijn misgelopen. Want vermoedelijk is de lekkage ontstaan bij de oliewissel.
paulusmahandel
Opgedroogde keerringen gaan vaak lekken.
je schrijft dat hij geruime tijd stil heeft gestaan.
dan "verdroogd" het rubber van de keerring waardoor ze niet goed meer afsluiten.

dit is toch ook 1 met Iveco motor?
dan zit het distributie tegen je versnellingsbak aan.
dat is veel "lol" om te delen.
denk er om dat je de krukaspositiesensor niet beschadigt met het delen.
DBRaymond
We hebben de trekker tweedehands gekocht. De garantie die op de trekker zat is nog niet verstrekken. Dit is dus werk voor de dealer. Gelukkig moeten we het dus niet zelf doen... De trekker heeft slechts 200 uur op de teller. Dus nog nieuw... Zijn er eventueel nog andere zaken die we in het oog moeten houden en die in passant vervangen kunnen worden wanneer de trekker is gesplitst? Bedankt !
paulusmahandel
Lijkt mij met 200 uur overbodig, maar de demperplaat zou niet moeten rammelen.
veren zouden vast moeten zitten.
verder letten op electronische storingen.
en de gebruikelijke dingen die bij een tractor horen
+1
nhmonteur
Domme vraag misschien, maar zit de motor biet te vol? Als je ver boven het oliepijl ver boven het maximum zit, dan is de kans ook groter dat de krukaskeerring gaat lekken.
Is dit niet zo dan is het gewoon domme pech. Dat lekken heeft echt niet met de olie wissel te maken. Zo heel af en toe gaan keerringen gewoo lekken en is daar geen verklaring voor te geven.
DBRaymond
Negatief ! We zitten zelfs enkele millimeter 'onder' het maximum... Toch bedankt om te bevestigen dat de oliewissel niets met het stukgaan van de krukaskeerring heeft te maken. Bovendien, de olie was er amper in het blok en de krukaskeerring lekte reeds... Dit zou ook super snel zijn... mocht het defect iets met de oliewissel hebben te maken... Bedankt !

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Farmall 115u en hebben de trefwoorden olie , ih , case , case ih , krukaskeerring , lekt , machine , lekken , 2010 en keering geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0