Illustratie van:

Fiat 180-90 - Koppeling komt niet goed vrij fiat 180-90

Geachte heren,

Ik heb een fiat 180-90 met een 4 traps powershift. Als de trekker net gestart is krijg ik hem moeilijk in de versnelling. trekker begint langzaam te rijden ook al heb je de koppeling in als je hem in de vernelling probeerd te duwen. Als de trekker wat opgewarmd is gaat het beter.
ik heb de 2 transmissie olie filters links onder de cabine vervangen en de transmissie olie + hydrauliek olie en de 2 filters. heeft niet geholpen. is er mischien een inwendig filter?
zover ik weet kan je de koppeling niet bijstellen.
alvast bedankt!!

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
@nhmonteur ook ervaringen met Fiat?
rozendaal
@valmet6400power te weinig om het probleem te helpen 😄
valmet6400power
@rozendaal @nhmonteur

Haha het had gekund dat je werkgever met Fiat begonnen is en nu New Holland serviced dat je nog wel is een Fiat tegenkomt 😄
Wat maken het ondingen om aan te werken dan?
+1
nhmonteur
@valmet6400power het bedrijf waar ik werk is al van oudsher ford dealer. Zodoende komen we weinig met fiat tractoren in contact. Het zijn best fijne tractoren om mee te rijden/werken. Maar met sleutelen vind ik dat je overal maar moeilijk bij kan en vaak veel moet loshalen wil je iets bereiken.
nhmonteur
@valmet6400power gelukkig niet, heb wel eens wat aan fiats gesleuteld, maar vind het maar ondingen om aan te werken
Wimsumar
Beste Rozendaal: Geeft het ook verbetering als je met eerst een aantal keren met het koppelingspedaal intrappend de koppelingsbedieningscilinder als het ware oppompt?

Koppelingsbedieningsolie verversen? (Eventueel gever- en nemercilinder vervangen).

Manual:

tracteurs-someca.fr/docs/fiat_160_180_90.pdf/
rozendaal
[@Wimsumar hallo de koppeling oppompen schijnt niet the helpen.
Die link voor de manual kan ik niet openen. Jij opent hem zonder problemen?
Wimsumar
Beste Rozendaal:

Quote Reactie van @rozendaal:
Jij opent hem zonder problemen?

Natuurlijk, ik heb dan ook een goede koppeling. 😄 (Het duurt echter wel even bij mij door hooguit 5 mbps downloadkoperdraad en defecte telefoonaansluiting). 😠
In de manual staat overigens niets over afstellingen/storingen aan de koppelingsbediening. Het gaat mij dan ook om de aanbevolen koppelingsvloeistof: AMBRA SUPER 10W (motorolie)
Jasperfendt
@rozendaal Hier op google chrome open ik hem ook zonder problemen
+1
Wimsumar
Beste JasperFendt:

Quote Reactie van @Jasperfendt:
google chrome

Of het wat uitmaakt weet ik niet.
WindowsXP met:

Bakker S
Hij ontkoppeld niet goed wat winsumer ook al zegt. Bij stilstand gaat de olie uit de koppelingcilinder. Zet hem uit de giering, pook links in zijn vrij. Dan als de trekker gestart is de koppeling 10 keer in drukken. Wil hij er dan niet in, dan zou de koppeling vervangen moeten worden...
HGJR68
@rozendaal Wat voor olie heb je in de powershiftbak gedaan. In tegenstelling tot andere fiats moet hier ATF TypeA olie (ca. 21 L) in en om de 400 uur vervangen. En nee er is geen inwendig filter.
rozendaal
@HGJR68 Ik heb hytran in de transmissie en de achterbrug gedaan. Maar ik heb de olie vervest omdat ik dit probleem heb. Trouwens ik heb vergeten te vermelden dat ik deze trekker net gekocht heb en dus ook niet weet wat voor een olie erin zat 😞 kan van alles geweest zijn. Leek aardig dik vergleken met mijn hytran. Ik woon trouwens in Ontario en niemand die hier iets afweet van deze trekkers
rozendaal
Waarom moet de koppeling vervangen worden als hij niet goed vrij komt als de trekker koud is?
Als de trekker warm is gaat het 80% van de keren wel goed. Hij slipt ook totaal niet door de koppeling.
HGJR68
De powershiftbak heeft geen (droge)koppeling, als je de koppeling intrap worden de hydraulische pakketten die actief zijn drukloos, enkel door een stuurschuif die je bedien. De bak heeft 4 pakketten en je rij altijd in de 1e (=A pakket) weg. Als je de koppeling intrap zal ook altijd de versnellings hendel naar de 1e positie gaan. Waarschijnlijk is de olie die er nu inzit nog te dik(viscositeit) waardoor de olie teveel weerstand geeft in de hy.pakketten en deze niet goed tot stilstand kunnen komen.
ATF olie is dan ook waterdun. Het makkelijkst en misschien wel het goedkoopst is een vat van 60L ATF te koppen de olie te verversen filters leeglaten, nieuwe olie erin spoelen weer aftappen, nieuwe filters en olie en dan kijken wat de bak doet. Ik heb evt. nog wel een schema van de bak
rozendaal
@HGJR68 Bedankt voor de reacties. Word me aardig duidelijk nu hoe het werkt.
Is er helemaal geen droge koppeling?
fiatgroep
@rozendaal nee heeft geen droge koppeling alleen lamellen koppeling als je bij deze
bakken te dikke olie op doet ontkoppeld hij niet goed vooral als hij koud is .
Wimsumar
Beste Fiatgroep:

Quote Reactie van @fiatgroep:
vooral als hij koud is

En reken maar dat het koud kan zijn in het Ontario van Rozendaal! (En de zomers kennen ook hun hitte). Winter- en zomerolie gebruiken is zelfs aan te raden.
rozendaal
@Wimsumar Heb jij helemaal gelijk in wimsumar!! 😄
rozendaal
@fiatgroep okay. Bedankt
casejxu
@rozendaal even off topic maar waar in ontario zit jij??
rozendaal
@casejxu anderhalf uur noord van London. Ben je hier bekend?
casejxu
@rozendaal bekend met familie kalverboer en kingma
jornverhagen
Probleem nou opgelost?
rozendaal
@jornverhagen probleem zo goed als opgelost. Schakelt nog welleens wat stroef in de versnelling als de trekker stilstaat maar stukken beter als dat het was.
Bedankt iedereen!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 180-90 en hebben de trefwoorden olie , trekker , fiat , links , cabine , versnellingsbak , hydrauliek , transmissie , koppeling , versnelling , vervangen , filters en hydrauliek olie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0