Aardappelen poten met compacte achtrijer van Grimme

Medewerker Frank van L&H Agro poot de laatste aardappelen van het akkerbouwbedrijf uit Erica (Drenthe). Het poten van de circa 300 hectare aardappelen gebeurt met een achtrijige Grimme GL860 Compacta. Het is het tweede jaar dat het bedrijf met deze machine werkt, zegt Bert Lohues. Ze hebben gekozen voor deze machine vanwege de compactheid en de grote capaciteit op het land. Inmiddels zitten alle aardappelen in de grond. Het poten is volgens Lohues voorspoedig verlopen.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste T.F.-ers: Gloeiende-gloeiende-gloeiende (insiders weten wel wat ik bedoel 😉 ), kijk nou dan toch eens: Dat zijn tenminste de echte ondernemers! Die laten tenminste zien niets aan het toeval over te laten.
Okee, als er nou een aantal dingen in de laatste werkgang op het perceel gecombineerd zou zijn om in 1 keer met alle materieel huiswaarts te keren, dan begrijp ik dat. Maar 300 hectare, pakweg 3 werkweken lang volstrekt nutteloos met een halve m³ piepschuim(!) (nota bene in de fronthef) voor op de trekker rondrijden, .... gloeiende-gloeiende-gloeiende!
En het bevoorraden van de pootmachine, .... alsof ze in een steenkolenmijn aan het werk zijn!
Landini 6500
@Wimsumar ja zo gaat het tegenwoordig met poten,niks meer met de hand en spruitje omhoog en even aandrukken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden frank , grimme , poten , aardappelen poten , grond , aardappelen , machine en drenthe geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0