Illustratie van:

Fahr D132w - standen aftakas

Hoe zit het met de verschillende standen van de aftakas en waar zit het oliefilter en onder de dynamo zit een draai knop waar dient die voor

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste TVMN: Heeft de aftakas 1 of 2 standen?
In ieder geval zal er de (genormaliseerde) "540"-toeren-aftakas op zitten. Daarnaast is het mogelijk dat er een aftakasstand op zit waarbij het toerental gerelateerd is aan de keuze van de rijversnelling (hierbij draait de aftakas de andere kant om bij de achteruitversnelling).
De draaiknop onder de dynamo is iets als op onderstaande foto?

Fahr type D135:

tvmn
Ja dat draaiknopje maar bij mij zit er geen hendeltje aan en het oliefilter waar zit dat volges mij zie ik vier verschillende standen op de aftakas hendel
Wimsumar
Beste TVMN:

Quote Reactie van @tvmn:
dat draaiknopje

Dat draaiknopje is van het oliefilter.

fahr-schlepper-freunde.de/forum/15-schlepper/…

forum.man-traktor.de/motor/spaltfilter-4p1/

basia
Staat er ook iets bij de standen van de aftakas hendel ? B.V. zoals bij het Guldnertje van mij ; S-0-N-0-W
Wat betekent ; s =snel (1000 )
0=uit
N= normaal (540)
0=uit
W= wegversnelling (rij-afhankelijk; b.v. aandrijving aanhanger) Deze W versnelling is niet altijd aanwezig ; was een optie denk ook .

Het stangetje bedient een zogenaamd een "schraapfilter " elke keer als je koppelt word dat bedient ( ik ga even op Google kijken wat ze daar van olie schraapfilter zeggen )
tvmn
Hoe werkt dat mijn duits is niet zo goed
tvmn
Moet dat schraapfilter er uit gehaald worden en schoongemaakt
+1
basia
@tvmn

Ja ; er uit halen ( 4 moeren ) + de ruimte waar het filter in zit ook goed schoonmaken ( het vuil dat van he filter geschraapt word verzamelt onder in de filterruimte ) ook zit hier nog een aftapplug om eventueel drab af te tappen
tvmn
Die van mij is anders dan op de foto bij mijn is de dieselolie tank van gegoten aluminium
basia
@tvmn

Het gaat om dat olie filter waar dat heveltje met stang aan zit toch ?
tvmn
Ja alleen zit er bij mijn geen stangetje meer aan
basia
@tvmn

Dat is niet erg ; veel trekkers hebben zoals op die foto een draai-knop ; die je b.v. voor elke keer als je de trekker gebruikt een keer rond moet draaien .
basia
Als het goed is heeft de aftakas hendel 3 standen ; te weten ; de 0 stand in het midden en naar voren en naar achteren de standen van 538 en 1076 toeren ; zelf even uitzoeken waar de snelle en langzame zit .
Staat er niet een plaatje op de achterbrug bij de hendel letters, N en S ? (normaal en snel )

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fahr D132w ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0