Illustratie van:

PZ Falazet 275T - Minimaal aantal pk nodig?

Ik vroeg mij af hoeveel pk ik minimaal nodig heb voor een 275 getrokken schijvenmaaier.
gr jan

Deel dit topic

Reacties

SJB533

Foto van een PZ Folder
walker1
Vind de verhoudingen beetje raar, maar 45 pk voor 2,30 m, maar voor de 3,20 m, wat nog niet eens de helft meer is, heb je wel bijna de dubbele pk's nodig.
Ik zie dat er telkens een maaischijf bij komt, je zou denken dat je per schijf gewoon een x aantal pk's nodig hebt. Maar omgerekend heb je voor de kleinste maaier 15 pk per schijf nodig, de middelste 16,3 en de grootste 17 pk
JohnDeere5085
@walker1 wij rekende rond de 10 pk per schijf, als er een kneuzer achter zit
frank_mf
@JohnDeere5085 Deze schijven zijn vrij groot, dus die vlieger gaat niet op.

Ik heb 75 pk staan voor de 230 Falazet. Trekker kan de maaier goed baas, maar je krijgt veel trekkers ermee stil omdat je de kneusplaat traploos tegen de kneuzer aan kan stellen. Zet je die verder er vanaf dan vraagt ie niet zoveel vermogen.

Maaikwaliteit is prima, alleen gebruik ik niet de bodemdruk regeling van de maaier (torsieas) maar heb ik de maaihoogte begrenst met draadeinden (wielen kunnen niet verder omhoog). Dit werkt super
deutzisthebest
@walker1

Misschien dat het iets te maken heeft met de verliezen door de steeds groter wordende hoeveelheid tandwielen. Hoe meer tandwielen hoe meer verlies.
walker1
@deutzisthebest Als dat zo is dan is het dus hoe breder de maaier, hoe inefficiënter die is, want je hebt naar verhouding steeds meer vermogen nodig.
deutzisthebest
@walker1
Zoals ik het voor mij heb wel. Die inefficiëntie word dan weer gecompenseerd door tijdswinst.
hobbyboer
Quote Reactie van @walker1:
Vind de verhoudingen beetje raar, maar 45 pk voor 2,30 m, maar voor de 3,20 m, wat nog niet eens de helft meer is, heb je wel bijna de dubbele pk's nodig.

Misschien hebben ze bij het berekenen van het benodigde vermogen gerekend met een vermogen per cm netto werkbreedte en daarbij voor alle drie de maaiers het zelfde aantal cm overlap gerekend.
+1
hobbyboer
Dan komt het bij 130cm overlap voor alle maaiers precies uit 😉
hobbyboer
Of misschien voor het eigen gewicht van de trekker?
Om scheeftrekken te voorkomen bij een maaier die verder naast de trekker loopt.
echte844
Ik weet niet wat voor een trekker je er voor wilt zetten. Wat voor gras (silage gras of zwaar hooi gras), hoe intensief je de kneuzer wilt gebruiken en natuurlijk hoe hard je wilt rijden. Het moet mogelijk zijn om met 50 pk te maaien maar dat is de snelheid niet hoog. Ik maai af en toe met mijn JF CMT 245 (245 cm 3 trommel met kneuzer) waarvan bekend is dat ze zich zwaar trekken met 50 PK maar dan gaat het niet snel. meestal maai ik zonder problemen met 80 pk.
mdoornekamp
Deze trekken vrij zwaar. Zijn ook niet de besten. Pz was beter met de trommel maaiers
Jos1980
@mdoornekamp
Wij hebben er een gehad flink kneuzen eerst 80 pk later 110. Geweldige machine goede maaikwaliteit en bijna geen onkosten gehad. Wou dat al mijn machines zo degelijk waren. Ik dac
frank_mf

Foto van een PZ Onbekend

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ Falazet 275T ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN