Test van zes 120 pk-vierpitters: John Deere wint

Boerderij voerde een multitrekkertest uit met viercilinder-trekkers van 120 pk. De trekkers zijn wendbaar met een draaicirkel van 11 meter, en zijn met 7 ton ook relatief licht. Tegelijk zijn ze comfortabel door vooras- en cabinevering en armleuningbediening met terminal. Daarbij kan dit kaliber ook goed overweg met een voorlader. De hardware en techniek zijn doorgaans wel op orde en soms zelfs gelijk. Dat geldt niet voor de bediening en de software erachter.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+3
wim-same
Van een Boerderij test of een Trekker test weet je de uitslag toch al vóór je het gelezen heeft. Deze zijn absoluut niet onpartijdig.
verwijderd
+2
wim-same
@JD3010 Ja klopt, maar hoe lang volg je deze trekker testen al. Bepaalde merken worden ten onrechte afgezeken, en andere merken worden vaak veel te hoog gewaardeerd.
O N
Geen enkele trekker van de CNH group , beetje jammer is toch een redelijk groot marktaandeel . . .
wim-same
@O N Er zijn er dus meer die al bepaalde dingen op gevallen zijn.
voorbeeld 2 verschillende merken trekkers, met dezelfde motor. de ene is de zuinigste motor en presteert het beste en de andere kan in de test geen goed doen. Heeft dit ook te maken met een Italiaanse fusie ? net als bij NH.
O N
@wim-same Kheb de test zelf (nog) niet gelezen maar het is idd dikwijls wat je verteld .
Beetje jammer , zeker als je 1 van de grootste groepen niet hebt getest .
wim-same
@O N Bovendien kan je altijd bepaalde dingen van het ene merk naar voren halen waar zij onder bepaalde omstandigheden goed in zijn en een ander onder die zelfde omstandigheden iets minder goed maar onder net iets andere omstandigheden de ander weer iets beter is. Denk b.v. aan motortoerentallen.
valmet6400power
@wim-same
En de nadelen van Fendt worden terloops genoemd als verbeterpuntjes en de veel hogere aanschafprijs is volgens de testen ook vaak een kleinigheidje.
verwijderd
wim-same
@JD3010 Klopt, Ik had ook graag een geheel onafhankelijke test gezien.
+1
echte844
Wat is de beste trekker voor je geld?????
Als ik een comfort test doe met een Mercedes en een Dacia weet ik ook wie wint.
Maar als je ook de prijs er in mee neemt hoe kom je dan uit. Er zijn gewoon een aantal (simpelere) trekkers van B merken vergeleken met A merken. Waarom maken bedrijven 2 of 3 verschillende merken? bij de CNH groep is het simpel. Voor de boer (of loonwerker) die kwaliteit en veel extra's wil is er de Steyer voor de gewone boer heb je de Case en voor de gene die gewoon een moderne trekker willen voor niet te veel geld is er de New Holland.
Dat verklaart ook waarom deze trekker zo gewild is bij loonwerkers, gewoon veel pk vor weinig geld. Ik weet dat de lagere aanschaf weer terug komt in lagere inruil.
Wat ik wil zeggen is kijk wat je nodig hebt en hoeveel je een trekker gebruikt en beslis dan zelf wie voor jou de winner is.
GerbertXL
@echte844 CNH doet het in ieder geval prima qua hersenspoelen. Het zijn gewoon dezelfde trekkers...
De enige reden dat NH beter waar voor je geld lijkt is omdat de ze 25% meer pk's op de motorkap zetten dan Steyr en Case, waarvan die eerste alleen maar duurder lijkt omdat er meer standaard op zit.
+3
DualPower
De John Deere die alleen met boost vol vermogen levert, de grootste draaicirkel heeft, het duurst in brandstofverbruik en de hoogste aanschafprijs komt als winnaar uit de bus!? Volgens mij hoor je dan in de compacte 4-cilinder klasse onderaan te eindigen.

Overigens kan het niet dat CNH niet meedoet. Ze hebben zelf de uitnodiging afgeslagen omdat Tier IV nog niet beschikbaar was maar als je een objectieve test wilt maken moet het merk wat 8 jaar op rij het meest verkocht wordt er op zijn minst bij zitten.
JD 6430 The Best
@DualPower Ik vond de trekkers ook niet allemaal goed vergelijkbaar, een JD in een uitvoering als deze moet je ook niet vergelijken met bv de mf 5700 serie, de jd was bv ook nog uitgerust met opties als stuurautomaat ed, wat flink plust in de aanschafprijs. Daar hadden ze bij boerderij wel wat beter over mogen nadenken, welke types van welke merken ze zouden vergelijken, én in dezelfde uitvoering. Deze test kan zo de prullebak in want de trekkers zijn gewoon niet vergelijkbaar. Ook waren niet alle trekkers uitgerust met cvt.
john deere 7810
@JD 6430 The Best

inderdaad waardeloze test. En dan laten we het al helemaal niet gaan hebben over dat kopieer en plakwerk van deze nederlandse tijdschriften. Al deze testen komen regelrecht uit de "Duitse Collega" Genaamd Profi
wim-same
@john deere 7810 Klopt, en Profi houd de Duitse merken hoog in het vaandel
( behalve Deutz-Fahr ) of is dit merk te Italiaans ?
john deere 7810
@wim-same

inderdaad! leuk om te lezen maar niet om te gebruiken voor een eigen keuze
Landini 6500
Geen verhaal over een Kubota ,deze 4 pitters kun je de hoogste aantal PK,s uithalen
staat in LandbouwMechanisatie nummer 5
Gerron
@Landini 6500 Het hoogste aantal pk's uit een motor halen is leuk voor de autosport maar niet voor de landbouw.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN