Mc-Cormick D 439 - hefmast

Hey iedereen,

ik ben van plan een hefmast te kopen om me wat te helpen bij mijn verbouwingen, zo eentje met 2 hydraulische aansluitleidingen.
Maar... hoe sluit je zo'n ding net aan? In welke hydraulische aansluiting aan de tractor plug ik welke leiding (of maakt dit niet uit?) en met welke hendel werkt hij dan?
Ik heb ook al masten zien staan met maar 1 aansluiting. Hoe werken die dingen dan qua aansluiting?
Ik weet het, voor jullie zijn dit stomme vragen waarschijnlijk, maar ik stel er liever eentje teveel dan dat ik mezelf voor verrassingen zet bij mijn aankoop 😄

Bedankt alvast voor jullie uitleg 😄

Deel dit topic

Deppe123

Reacties

SjoerdHylke
Hefmasten met 1 aansluiting kunnen alleen heffen. Wanneer je druk op het externe ventiel zet van de trekker, gaat de mast omhoog. Haal je die druk eraf (door de olie terug te laten lopen) zakt de hefmast.
Hefmasten met 2 aansluiten hebben vaak een eigen ventielen(regel) blok die hierbij de functies bepalen. Dit hangt af welke slangen er zijn aangesloten aan het regelblok.
Waarvoor wil je allemaal een mast gebruiken?
Een 439 lijkt me niet heel zwaar van voren om een dikke hefmast achter te hangen.
Wimsumar
Beste Deppe: Zit er wel een hydrauliekventiel (voor bedienen van externe cilinders) op jouw 439?

Hendeltje nr 3 op afbeelding 90 (pdf pagina 45):

drive.google.com/file/d/…
Deppe123
Achteraan zitten er twee hydrauliekventielen en bovenaan een hendeltje. Of ze naar behoren werken is natuurlijk nog maar de vraag... 😄 (ik vermoed dat er de laatste 20 jaar niets is aangekoppeld geweest aan die ventielen)

Ik dacht me een vrij lichte hefmast te kopen (nu ja, hij moet wel een drietal meter hoog kunnen, dus licht is relatief), enkel om kleine bouwmaterialen te heffen zoals osb-platen, gyproc,... Maar zeker niets te zwaar. Binnenkort begin ik aan verbouwingen en ik vrees dat mijn trap (en mijn rug) het niet overleeft om alles langs daar omhoog te sleuren. Dus dacht ik dat het met een hefmast makkelijker zou zijn om alles via het raam op de eerste verdieping naar binnen te zeulen.
fendt2
Als je een koopt. Let er dan op dat hij dicht achter op de trekker zit. Scheelt veel hef vermogen. Je kunt de hef gebruiken als neig cilinder dan kun je met het ventiel de hefcilinder gebruiken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!