‘Niet bezuinigen op kwaliteit kogels’

Akkerbouwers moeten niet bezuinigen op de kwaliteit van de kogels bij hun gedragen werktuigen.

Je ziet het nog steeds in de praktijk, verzucht het Duitse vakblad Profi met een vaderlijke wijsheid: akkerbouwers die tienduizenden euro’s investeren in een nieuwe gedragen machine, maar dan kiezen voor spotgoedkope kogels uit de boeren-Aldi. Al meerdere keren is in testen gebleken dat de kwaliteit van deze kogels ver onder de maat is, aldus het vakblad.
 ‘Niet bezuinigen op kwaliteit kogels’ (mechaman.nl)

Akkerbouwers moeten niet bezuinigen op de kwaliteit van de kogels bij hun gedragen werktuigen. Je ziet het nog steeds in de praktijk, verzucht het...

Grasbaal

Reacties

+1
radium45
Kramp leverde ook hefkogels van een matige kwaliteit, toen hier veel klachten over kwamen leverden ze kogels van Sparex die in Varsseveld omverpakt werden in Kramp verpakking.
newholland6640
@radium45

matige kwaliteit, waar uit zich dat in?
radium45
@newholland6640 Kogels die vooral bij het gebruik van 3 punts maaiers een slijtvlek kregen en dan na verloop van tijd uit de Walterscheid koppeling vlogen.
+1
newholland6640
@radium45

wordt er dan gewoon te zacht staal gebruikt of wat is de oorzaak?
radium45
@newholland6640 Inderdaad, gewoon niet hard genoeg. Vrijwel alle hef en koppeldelen zoals topstangen en trekpennen komen uit de aziatische landen. containers vol.
930triplemaaier
@radium45 kogel mag ook niet te hard zijn. want dan kunnen ze juist weer breken omdat de puntlasting dan te hoog kan worden
radium45
@930triplemaaier Klopt, maar de goede kogels zijn oppervlakkig gehard zodat ze langer rond blijven.
verwijderd
newholland6640
@JD3010

Hoe vaak vervang jij die?
verwijderd
newholland6640
@JD3010

Wat voor frees eigenlijk?
verwijderd
newholland6640
@JD3010

heb ook weleens maaiermesjes bij kramp weggehaald. dat doe ik ook niet weer.
EA_MF
@newholland6640 Die hebben wij juist altijd van Kramp, doen t niks minder dan de originelen. Harktanden netzo.
930triplemaaier
@EA_MF bij een gemiddelde melkveehouder worden de kogels lang niet zo zwaar belast als bij een loonwerker. Als je ziet wat voor gewichten (+5ton) loonwerkers soms in de hef hebben hangen dan wordt de kwaliteit van de kogel wel erg kritisch. Eigenlijk zou je dan al weer naar een slag grotere kogels moeten gaan
EA_MF
@930triplemaaier doelde op de maaiermesjes waar @newholland6640 het over had de reactie boven de mijne 😉
+1
930triplemaaier
@EA_MF ow zo
als je dan net een snee hebt waar je veel meer mols hopen hebt dan zijn ze ook veel sneller weg. wil je het goed doen met testen dan doe je als je 8 schotels hebt 4 schotels met het ene merk en de andere 4 met het andere merk
vedder
@newholland6640 vicon/deutz-fahr schuddertanden zijn ook ruk
Husqvarna
@radium45
Ik heb een keer de maaier er uit gehad, maar toen was het Walterscheid klikhaakje te ver in ingesleten.

@vedder
Die van Granit zijn/waren nog slechter.
De originele Kuhn (PZ) messen gaan hier wel langer mee als de imitatie.
Jasperfendt
Quote Reactie van @Husqvarna:
De originele Kuhn (PZ) messen gaan hier wel langer mee als de imitatie.

Zijn ook meer dan 2 keer zo duur, dus moeten wel heel wat langer meegaan.
+1
Husqvarna
@Jasperfendt
Heb ploegscharen ook van een of ander Oostblok merk besteld, scheelde meer als de helft met Niemeyer, maar als je maar 20 ha /jaar ploegt dan zie je het verschil ook nauwelijks, en bij inruil gaat toch niemand kijken wat voor merk slijtdelen er op zit, en de originele punten gingen ook wel eens kapot op dat keienland van ons.
Jasperfendt
@Husqvarna Welke messen heb jij in je achtermaaier? En waar bestel jij die. Wij hebben de voorraad net op.
Husqvarna
@Jasperfendt
Weet niet heb mijn voorraad originele Vicon messen nog niet op..
Husqvarna
@newholland6640
Ik zit net mesjes te zoeken, Originele Vicon 1,17 of Kuhn 1,19 mesjes en de Kramp mesjes kosten 1,33, weet nog een Duitse site staan ze voor 72 cent, nou ik bestel de Kuhn messen wel..
Jasperfendt
@Husqvarna link?
Husqvarna
@Jasperfendt
Duitse site is Agrimarkt.de, en Kramp moet je even googlen op Demo-account kun je zo prijzen zien.
Ik heb achter CM299 en voorop PZ320 maar de frontmaaier heeft langere mesjes net als de Vicon CM431F.
Jasperfendt
@Husqvarna agrimarkt.info/shop_detail.html/… Deze zijn orgineel ?? dat is niet veel geld idd. Weten we dat voor de volgendekeer. We hebben nu imitatie bij btn weg.
+1
Husqvarna
@Jasperfendt
Niet origineel, made in EU staat er, dus zal wel oostblok zijn, ex. btw zijn ze 50cent/stuk, de Haas 90 cent, en origineel 1,17... Ik heb daar ook de ploegscharen (onderste deel) weg 16,76, bij kramp origineel 44,78 ..., ploegblad 63,- en origineel Niemeyer 126,- en dat dan 8x 😂 😂
+4
vedder
Ik ga liever naar de aldi dan op mn knieen door de albert heijn
caseboy
Di verhaal lijkt mij meer een verhaaltje gesponsord door CBM en Walterschield. Mij lijkt het ook dat hefkogels wel aan een bepaalde norm moeten voldoen voordat ze in europa op de markt mogen.
Ties6210
Tja als je die vleugels moet hebben ga je den naar de dealer en zeg je dat je er een paar nodig hebt en dan is het maar wat ie mee geeft, weet ik niet dat er verschil tussen zat maar nader dat ik had gekeken zie ik het ook
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden veiligheid , mechanisatie , trekkers en akkerbouwer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!