New Holland TM 150 - Startprobleem bij afslaan trekker

Bij het per ongeluk afslaan van de trekker en meteen weer proberen te starten start hij niet meteen. Na 5/10 minuten wachten start hij weer zonder problemen.

Iemand een idee waaraan het kan liggen ?
powershifter55

Reacties

930triplemaaier
Slechte startmotor die zodra die wat afgekoeld is het wel weer goed doet?
of is de motor niet een keer te warm geweest en toen gloeiend heet uitgezet ipv eerst af te laten koelen en toen de motor uitgezet?
nhmonteur
Start hij niet of slaat de motor niet aan?
powershifter55
De motor slaat niet aan. Was zelf aan het denken dat hij geen compressie heeft als die warm is en daarom pas aanslaat als die wat afgekoeld is,
basia
@powershifter55

Zou kunnen ; als er hydraulische klepstoters in zitten .
nhmonteur
@powershifter55 kan goed zijn, want een motor af laten slaan heb je vaak nog wel een beetje moeite voor nodig, maar gaat dit vrij gemakkelijk dan is er misschien wel wat weinig compressie.
Is het hetzelfde als je de motor zelf uit zet en daarna weer probeert te starten?
3130ls
Heb ik ook wel eens met een reform h7.starten slaat aan en gelijk weer af.net alsof hij op een beveiliging staat ofzo
erik9831
Is het alleen bij perongeluk afslaan, of ook wanneer je hem zelf stil legt ?
3130ls
Als hij per ongeluk uitvaly
powershifter55
Het is ook als je hem uitzet als die een tijdje gelopen heeft dus als die net warm is.
3130ls
@powershifter55 ik zou toch de startmotor eens na laten kijken.
nhmonteur
@3130ls want? Hij zegt dat de motor wel rond start maar niet aanslaat. Dan kan toch nooit de dynamo kapot zijn, tenzij hij heel zwaar loopt, maar dit zal dan ook met een afgekoelde motor moeten zijn.
3130ls
@nhmonteur klopt. Bij onze reform toen deed hij koud starten goed.maar slaat hij af als hij warm is ging hij haast niet rond.en als hij rondging sloeg de motor gelijk weer af.nu de startmotor gereviseerd is heeft hij daar geen last meer van.het is niet echt een vergelijking een tm of een reform. Maar misschien dat het daar aan kan liggen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!