Massey Ferguson 35 - Gloeit niet meer, dubbele schakelaar in dashboard?

Hallo,

We hebben een mf 35 diesel trekker met 4 cylinders. De trekker wordt dagelijks gebruikt en start altijd redelijk goed na het gloeien. (4 gloei bougies) tot aan gisteren.. Na wat meten en zoeken over het elektrisch systeem heb ik wat vragen gezien ik het niet helemaal snap.
1: de plus pool van de accu zit aan de trekker en de min pool gaat naar startmotor? kan dit kloppen? is altijd zo geweest?
2: de trekker heeft twee schakelaar, namelijk een licht schakelaar en contact die vervolgens naar een 2e gaat wat een schakelaar is om mee te gloeien en rechts om draaien is om te starten. Is dit een originele opzet?
3: Ik meet stroom op de schakelaar van het licht (ook verlichting werkt) echter alleen uit te zetten wanneer sleutel eruit trek.. ook komt er stroom op de start schakelaar.. ook de start motor draait rond.. echter als ik links om draai gloeit hij niet.. De controle spiraal in dashboard blijft koud en ook de spiraal die nog achter het dashboard zit blijft koud.

Hopelijk is het een beetje duidelijk en kunnen jullie me hiermee verder helpen.
SteengeMF

Reacties

+1
dendeze
De gloeibougies staan in serie, dat betekent dat wanneer er één kapot is geen enkele meer gloeit.
Als je die loskoppelt kan je met een ohmmeter zien welke er niet meer doorgeeft, of je zet er apart per bougie (allemaal bedrading losmaken) even stroom op om te zien of ze stroom trekken.
niet blijvend natuurlijk, gewoon even titsen.
Positief aan de massa is normaal, hier op het forum staat zelfs een schema.
Succes.
SteengeMF
@dendeze bedankt voor je reactie, ik heb ook het schema er bij nu.. mijn volgende vraag hier op ik meet spanning op de test gloeispiraal op dashboard en meet ook spanning op de coil achter de test dashboard spiraal.. (dus dan laat test spiraal stroom door?) verder heb ik nog niet gemeten over de gloeiboegies.. maar als een van deze gloeiboegies kapot is (massa zit aan de eerst cylinder vanaf koeling) dan werkt het hele systeem niet meer en dus ook geen opgloeiende test spiraal?
dendeze
Nog vergeten, ook de gloiespiraal op je dashboard kan stuk zijn.
Yanmarthomas
Ik zou een schema erbij pakken
dendeze
Inderdaad, als er één defect is gloeit er geen enkele meer.
+1
SteengeMF
Inmiddels schakelaar vervangen en 1 gloeispiraal... alles werkt weer!
dendeze
Zo zie je maar, met een beetje hulp kom je er wel uit.
Nog bedankt om het te laten weten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!