Illustratie van:

Ford 2000 - Toerenteller kabel

Ik heb zins een paar dagen een ford 2000 om mijn gras te maaien, de toerenteller kabel. zit los aan de voorkant maar ik kan niet zien waar die in moet kan iemand mij zeggen waar dat zit,
BVD. Kees

Deel dit topic

Reacties

+1
zorro
Zie foto

(klik om te vergroten)

Hier dus
+1
jammermaarhelaas
Wanneer er een andere dynamo, of een wisselstroom dynamo gemonteerd is, waar deze aandrijving niet aan zit, weet ik niet zo snel hoe zoiets eenvoudig is op te lossen.
Als het gaat om alleen de aandrijving tussen dynamo en tellerkabel is dat eenvoudig, deze zijn nog te koop.

Latere modellen hadden een aandrijving van de tellerkabel vanaf de nokkenas, hiervan draait de kabel in de andere dichting, en is er daarom ook een andere teller nodig.

Algemeen:
Hij wordt aangedreven door de dynamo, zoals te zien op de foto, en loopt dan onder de motorkap door naar het dashboard.
In de rand om het dashboard zit op elke hoek een boutje waarmee deze vast geschroefd zit in de motorkap, deze boutjes kun je eruit draaien, en dan het dashboard een stuk naar je toe halen. Je ziet dan in het midden achter de toerenteller een draadeind, hier hoort de toerenteller kabel op geschroefd te zitten.

Grasmaaien zou op zich wel moeten lukken, wanneer je volgas geeft, en dan het gas een stukje terug zet, zit je niet ver van de 540 tpm op de aftakas. Maait het dan goed, dan kun je in elk geval even verder. Een maaier zal niet zomaar kapot lopen wanneer er 650 tpm op de aftakas gemaakt zou worden.
+1
Agro-Henk
De klok er even uit halen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!