MTD Zitmaaier - Startmotor, tandwiel komt niet omhoog wat nu?

Dag

mijn zitmaaier doet het niet, nu was het de startrelais. die gemaakt is de volgende probleem. hij wil wel starten maar hij gooit de startmotor wel rond maar dat tandwieltje kom niet omhoog, op het moment dat ik het tandwieltje handmatig omhoog zet op de motor van de zitmaaier, als ik hem dan start gebeurt er niks en het tandwieltje is weer gezakt, wat is het probleem of wat kan ik er aan doen?
royd6806

Reacties

Misschien eens proberen met een andere batterij. Als dat niet helpt heeft de startmotor zijn beste tijd gehad. Hij maakt te weinig toeren waardoor het rondsel niet omhoog komt en als je het rondsel in het vliegwiel zet, heeft hij te weinig macht. Een andere erop en je probleem is opgelost.
dendeze
99 op 100 heb je de batterij verkeerd aangesloten en draait de starter dus verkeerd.
argenterio
Tik met hamer tegen startmotor, laat je hem schrikken
dendeze
Bij dat soort starters helpt een tik met de hamer niet.
De batterij is verkeerd aangekoppeld, dat is alles.
Ik heb net van een handstart machine een elektrische start gemaakt, ik weet dus waarover ik spreek.
jd4050
@dendeze

Onze zitmaaier had ook een keer een probleem met starten wat hier op lijkt en dat was alleen op te lossen met een andere startmotor. De oude was verbrand, dus er bestaan meer mogelijkheden.
dendeze
Nee hoor, de batterij is verkeerd aangesloten want de startmotor draait, alleen komt het tandwiel niet in de starterkrans, dat komt omdat hij verkeerd draait, ik heb net een starter omgebouwd om andersom te draaien, je moet dan de veer van de bendix verplaatsen en dan moet de starterkrans wel tussen het tandwiel van de starter en de starter zelf geplaatst worden.
Ik heb dit gedaan omdat ik een grondfrees heb omgebouwd naar electrische start en de starter niet op de correcte plaats gemonteerd kon worden omdat hij dan te ver van de starterkrans bleef staan.
Dus met andere woorden, als je de batterij verkeerd aansluit draait de starter in de verkeerde richting en vliegt het startertandwiel uiteraard niet in de krans, net wat hier gebeurd.
Toevallig heb ik dit een drietal weken zelf meegemaakt dat een vriend mij belde met hetzelfde probleem, nogthans zelf electronica specialist, alleen, iedereen maakt fouten en hij kon het niet geloven dat hij dat gedaan had, helaas voor hem heeft hij mij gelijk moeten geven, gelukkig was er niets anders kapot gegaan.
Zodra ik helemaal klaar ben met mijn ombouw zal ik wat foto's plaatsen, hij werkt nu al wel maar ik moet er nog een batterij vast opmaken en de starterkrans beveiligen, is nu zo zonder bescherming nogal gevaarlijk.
Trouwens met een hamer op zo'n starter slaan is geen goed idee, het is geen tractorstarter maar een kleine starter met binnenin permanente magneten, die sla je met een hamer zeer snel kapot.
Nu nog een reactie van de topicstarter graag.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!